ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μείωση πετρελαίου θέρμανσης φέτος κατά 17 έως 20% και στην Πάτρα

Λιγότερο πετρέλαιο αυτόν τον χειμώνα φθάνει στους καυστήρες.

Διακόσιες χιλ. πολυκατοικίες στην Αθήνα, δηλαδή το 40%, παραμένουν χωρίς θέρμανση


«Στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, η μείωση είναι μικρότερη και κυμαίνεται περίπου στο 17% με 20%, καθώς στην επαρχία έχουν πολλές εναλλακτικές, σε αντίθεση με την Αθήνα. Στην επαρχία, όπου σταθείς και όπου βρεθείς, όλοι κουβαλάνε ξύλα, όλοι ασχολούνται με το πώς θα αλλάξουν τη θέρμανσή τους, αν δεν το έχουν κάνει ήδη». Τα παραπάνω  δηλώνει στην "Αυγή" ο Μιχάλης Κιούσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, ο οποίος επιπροσθέτως τονίζει:  «Δεν υπάρχει κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, αλλά μόνο ξύλα. Τα στοιχεία που είχα πάρει τον Δεκέμβριο, απ' όλες τις ενώσεις της Ελλάδας, κάνουν λόγο για μείωση στην επαρχία, που ξεπερνάει το 50%».
         Προσθέτει δε ότι στο Νευροκόπι, από τα 650 νοικοκυριά, μόνο τα 10 καταναλώνουν πετρέλαιο! Ενδεικτικό το παραπάνω του ότι ο φετινός χειμώνας χαρακτηρίζεται ως ο δυσκολότερος των τελευταίων ετών, καθώς τόσο η πολιτική της λιτότητας και του Μνημονίου όσο και η «τσουχτερή» τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε περιορισμό της χρήσης των καλοριφέρ. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις δεν ανάβουν καθόλου, ενώ χιλιάδες οικογένειες βγάζουν τον χειμώνα με άδειους καυστήρες, αφού λόγω οικονομικής στενότητας, αποφάσισαν να μην προμηθευτούν σταγόνα πετρελαίου.
       Οι αυξημένες ανάγκες ξύλων έχουν οδηγήσει και σε αυξημένα περιστατικά παράνομης υλοτόμησης, με την τιμή του τόνου να φτάνει τα 200 ευρώ στην Αθήνα, όπου ξύλα πωλούνται ακόμη και στα βενζινάδικα. Ενώ αντιθέτως στην Πάτρα και άλλες επαρχιακές πόλεις, λόγω της πιο εύκολης απόκτησης ξύλων η τιμή ανά τόνο ανέρχεται στα 160 ευρώ και υπάρχουν περιπτώσεις που η αγορά δύο τόνων κατεβαίνει στα 300 ευρώ.
        «Συνολικά στην Αθήνα, περίπου 200.000 πολυκατοικίες δεν έχουν προμηθευτεί καθόλου πετρέλαιο, δηλαδή το 40%», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Καλύβας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διαχειριστών. «Ο κόσμος αναζητάει άλλους τρόπους θέρμανσης, χρησιμοποιεί τζάκια και καυσόξυλα, κλιματιστικά, σόμπες, υγραερίου ή ηλεκτρικές κ.ο.κ. Πλέον τα καλοριφέρ ανάβουν κατά μέσο όρο δύο με τρεις ώρες την ημέρα, μόνο βραδινές ώρες, σε αντίθεση με παλαιότερα».
        «Μας έχουν απαγορεύσει το πετρέλαιο, δεν θα μας απαγορεύσουν και τα ξύλα, να πεθάνουν τα παιδιά μας από το κρύο», δηλώνουν οργισμένοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: