ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η "Τυποεκδοτική" οδηγείται στο αρ. 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

Η εταιρεία επικαλείται οικονομικά προβλήματα λόγω της γενικής "δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας"

             Η εκδοτική εταιρεία που συνέστησε το ΚΚΕ εδώ και αρκετά χρόνια για την έκδοση του πολιτικού του οργάνου, του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και πολλών άλλων εντύπων, ακολουθεί την πεπατημένη σχεδόν όλων των εφημερίδων των κομμουνιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, εδώ και μια δεκαετία. Μετά την μετατροπή του εκδοτικού της μηχανισμού σε πάροχο υπηρεσιών και στον αστικό τύπο, με την εκτύπωση αρχικώς των αγγελιών του συγκροτήματος Λαμπράκη και στην συνέχεια με την συμμετοχή του σε κρατικούς διαγωνισμούς, ήρθε η οικονομική κρίση που τον οδήγησε στην σημερινή κατάσταση, αφού  περιήχθη και από το στάδιο της υιοθέτησης εργοδοτικών συμπεριφορών καπιταλιστικού τύπου, με την απόλυση εργαζομένων στα ΜΜΕ  που ελέγχει. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα χθεσινό στην ΑΥΓΗ, υπό τον παραπάνω τίτλο υπογραφόμενο από Α. ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ, η κατάσταση έχει ούτως: 

          «Αίτημα υπαγωγής στο αρ. 99 του Πτωχευτικού Κώδικα για προστασία από τους πιστωτές της, κατέθεσε την Παρασκευή, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η "Τυποεκδοτική Α.Ε.", εκτυπωτική μονάδα του ΚΚΕ. Σχετική ανακοίνωση αναμενόταν μέσα στο Σαββατοκύριακο.
       Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στην αίτησή της, η οποία θα εκδικαστεί στους επόμενους μήνες, η εταιρεία επικαλείται οικονομικά προβλήματα λόγω της γενικής "δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας" και υψηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές από τους πελάτες της.
       Το ΚΚΕ, ως κύριος μέτοχος της "Τυποεκδοτικής" (99,4%), ενίσχυσε την εταιρεία με κεφάλαιο, υπό μορφή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια. Ο τζίρος της μειώθηκε το 2010 στα 43 εκ. ευρώ, έναντι 50,7 εκατ. το 2009.
        Όμως τα προβλήματα της "Τυποεκδοτικής" έχουν βάθος χρόνου. Ξεκινούν από το 2000, όταν είχε ανάγκη από ρευστότητα. Τελευταίως κατέληξαν να γίνουν μη αντιμετωπίσιμα. Τα χρέη της στους προμηθευτές ήταν πολύ υψηλά και κάποιοι από αυτούς απείλησαν ότι θα διακόψου τη συνεργασία μαζί της. Σε ορισμένους από τους μεγάλους πιστωτές το κόμμα εγγυήθηκε εξόφληση σε βάθος τριετίας, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι ζήτησαν τουλάχιστον να εξοφληθούν 5-6 μήνες που τους οφείλει η επιχείρηση παραιτούμενοι από τις αποζημιώσεις.
         Η "Τυποεκδοτική" προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των επιχειρήσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ που έχουν προσφύγει στην "προστασία" του αρ. 99: Ήδη προσφυγή έχουν κάνει πρόσφατα η «Ελευθεροτυπία», το Alter, ο ραδιοφωνικός σταθμός του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων «Ξένιος», η διαφημιστική «Leo Burnett», η «Alapis» με ευρύ φάσμα επενδύσεων στα ΜΜΕ και πριν από ένα χρόνο η «Απογευματινή», η «Mototeck» (περιοδικά Drive, Moto, Autocar), η «Περιοδικός Τύπος Α.Ε.» του Ανεμοδουρά (περιοδικά Κατερίνα, Γρίφος, Αφισόραμα, Μπλεκ, Μικρός Ήρως κ.ά.). Έντονη φημολογία υπάρχει και για την ΙΜΑΚΟ του Π. Κωστόπουλου (Down Town, Nitro, ΟΚ, Sfera FM, Derti FM, Nitro FM κ.ά.).
      Εάν εγκριθεί το αίτημα, η εταιρεία επιτυγχάνει κούρεμα χρεών, κούρεμα μισθών και ευρείας κλίμακας απολύσεις προσωπικού. Φόβοι εκφράζονται και για άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου των ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: