ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα για τις καταγγελίες των Πεπόνη-Μουζακίτη

Στήριξη στους βαλλόμενους θαρραλέους εισαγγελείς από το σάπιο σύστημα παρέχει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κλήση σε ακρόαση και εξέταση των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή είναι το ελάχιστο χρέος της Βουλής των Ελλήνων
   
Αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα την κατάθεση του φακέλου της εξέτασης που διενήργησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φ. Μακρής σχετικά με τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη για σοβαρές παρεμβάσεις στο έργο τους, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θ. Τσούρα, στην οποία ζητεί όπως κληθούν σε ακρόαση και εξέταση στην Επιτροπή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, ο προϊστάμενός τους αντεισαγγελέας κ. Παντελής, ο αντιεισαγγελέας που διενέργησε τη σχετική προκαταρκτική εξέταση Φ. Μακρής, και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Τσίπρας ζητεί να κατατεθεί στη Βουλή ο πλήρης φάκελος της εξέτασης που διενήργησε ο κ. Μακρής, τον οποίο στη συνέχεια διαβίβασε στον υπουργό ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων για σοβαρές παρεμβάσεις στο έργο τους και για απόπειρα νομοθετικής αντικατάστασής τους.
Στην έτερη επιστολή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μεταξύ άλλων πως η κλήση σε ακρόαση και εξέταση των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή είναι το ελάχιστο χρέος της Βουλής των Ελλήνων «σε σχέση με μια υπόθεση που βαραίνει τη πολιτική ζωή με αμείλικτα και μέχρι σήμερα αναπάντητα ερωτηματικά».
«Σε κάθε περίπτωση», καταλήγει, «η αποτελεσματική διερεύνηση και διαλεύκανση της συγκεκριμένης υποθέσεως που άπτεται ευθέως της διαφανούς λειτουργίας των θεσμών ανήκει στα καθήκοντα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία θα πρέπει να επιτελέσει το έργο της αναζητώντας κάθε πρόσφορο προς τούτο αποδεικτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους φακέλου της έρευνας που διενεργήθηκε για τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: