ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Ας κάνουμε τον εφιάλτη του Καρατζαφέρη πραγματικότητα

Κάποιος να μιλήσει στον Παπαδήμο, ότι δεν είναι πλέον αντιπρόεδρος της ΕΚΤ!

       Στην πρόσκληση ενότητας για τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας επέμεινε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καλώντας όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς “να κάνουμε τον εφιάλτη του Καρατζαφέρη πραγματικότητα”. Απευθύνθηκε προσωπικά στη γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλη καθώς είναι οι δύο που αρνούνται επίμονα την ενωτική πρόταση.
       “Η μία μας κατηγορεί για ευρωλιγουρισμό και ο άλλος για αντιευρωπαϊσμό. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει” υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Ας κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω στον στόχο της σωτηρίας των κομμάτων μας και πολλά βήματα μπροστά στη σωτηρία του λαού”. Έτσι είπε ότι η αριστερά μπορεί να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη και να μην επιτρέψει στον Α. Σαμαρά να πάρει τις επιπλέον 50 έδρες που προβλέπει ο εκλογικός νόμος. “Να μην του τις χαρίσουμε” ανέφερε και τόνισε ότι η αριστερά πρέπει να πρωταγωνιστήσει κι “όχι να δηλώνει ότι δεν έχει σημασία αν θα κυβερνήσει, όπως είπε η Αλ. Παπαρήγα, ούτε να γίνεται μαλακό μαξιλαράκι και κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το εκσυγχρονιστικό μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο”.
        Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του στις εξελίξεις, πολιτικές και οικονομικές, και με αφορμή τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαδικασία του PSI επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ότι συμπεριφέρεται σαν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα είπε ότι το PSI εξελίσσεται σε κλοπή των αποθεματικών των ταμείων και σε “ωραίο πλιάτσικο για την ΕΚΤ και τους ιδιώτες ομολογιούχους” κι έτσι συνέχισε:
      “Κάποιος πρέπει να πει στον Λ. Παπαδήμο ότι δεν είναι πλέον αντιπρόεδρος στην ΕΚΤ, αλλά πρωθυπουργός και οφείλει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού κι όχι τα συμφέροντα των τραπεζών”.
      Αναφορικά δε με την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως “καταρρέουν και παίρνουν μαζί τους και τη μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση”, επεσήμανε ωστόσο την επίθεση που επιχειρούν εναντίον των εργαζομένων λίγο πριν από την οριστική πτώση τους. "Προσπαθούν να λεηλατήσουν πριν εγκαταλείψουν" ήταν η φράση του και επέμεινε ότι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού δεν προωθείται εξαιτίας της επιμονής των τροϊκανών, αλλά πρόκειται για μια "σφαγή" με τις υποδείξεις της "διαπλεκόμενης τραπεζοκρατίας και του ΣΕΒ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: