ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάν. Δημαράς για την παραλαβή του Λιμανιού

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.

«Η συναίνεση είναι απαραίτητη για τα μεγάλα θέματα της πόλης και το ζήτημα της παραχώρησης απέδειξε ότι ενωμένες οι δυνάμεις της πόλης μπορούν να πετύχουν πολλά» είπε ο Γ. Δημαράς

 
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕ. - ΛΕΞΗ 

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ «ΤΡΙΩΝ»

Στην δήλωση που έκανε ο Δήμαρχος Πατρών Γιάννης Δημαράς, κατά την σημερινή τελετή παραλαβής του παλιού λιμανιού έπειτα από 72 χρόνια, τόνισε τα παρακάτω:
«Μετά από 72 χρόνια, η χρήση περνάει στο Δήμο της Πάτρας. Περνάει στους πολίτες της Πάτρας οι οποίοι παίρνουν πίσω το θαλάσσιο μέτωπό τους που μέχρι σήμερα ήταν σιδερόφρακτο και αποκομμένο από την  καθημερινότητά τους.
Ο π. δήμαρχος Α. Καράβολας περιεργάζεται
Είναι μια μέρα που αξίζει να τη θυμόμαστε» είπε ο κ. Δημαράς, ο οποίος υπογράμμισε ότι η υπογραφή που έβαλε στη σύμβαση παραχώρησης  σήμερα, ανήκει και σε όλους όσοι πάλεψαν και διεκδίκησαν για το θαλάσσιο μέτωπο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους πρώην Δημάρχους της Πάτρας Ανδρέα Φούρα  (ο οποίος απουσίαζε από τη σημερινή τελετή λόγω ανειλημμένων[!] υποχρεώσεων), Ανδρέα Καράβολα και Ευάγγελο Φλωράτο, τους οποίους κάλεσε συμβολικά να καθίσουν δίπλα του, αλλά και στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου  που αγωνίστηκε και εξακολουθεί να αγωνίζεται για να γίνει πραγματικότητα ένα χρόνιο αίτημα των Πατρινών.

«Επέλεξα να υπογράψω τη σύμβαση με το ίδιο στυλό που υπέγραψα το 1997 τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου λιμένα, που άνοιξε το δρόμο για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στην Πάτρα και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για αυτό» τόνισε ο κ. Δημαράς και επεσήμανε ότι η σημερινή υπογραφή είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του κοινού στόχου των πολιτών και των φορέων της Πάτρας, που είναι η οριστική παραχώρηση των 3,5 χιλιομέτρων.
Ο Γ. Δημαράς επεσήμανε ότι η συναίνεση είναι απαραίτητη για τα μεγάλα θέματα της πόλης και το ζήτημα της παραχώρησης απέδειξε ότι ενωμένες οι δυνάμεις της πόλης μπορούν να πετύχουν πολλά.

ΜΗΜΥΜΑ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Γ. Δημαράς ενημέρωσε τους παριστάμενους στην σημερινή τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης για το μήνυμα που έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έδωσε και την εντολή στον Ο.Λ.ΠΑ. για να προχωρήσει την υπογραφή της, ενώ μέχρι την  περ. Παρασκευή το μεσημέρι, η εντολή ήταν: «βάλτε στα σίδερα όσους αντιδρούν». 

Παρόντες οι Χ. Πατούχας, Κ. Χριστόπουλος, 4ος Δ. Αϊβαλής.
Πάντως ούτε λέξη δεν ανέφερε για το μέλλον των τριών συλληφθέντων, δεδομένου ότι η δικαστική παραπομπή υφίσταται για τους δήμαρχο Γ. Δημαρά, αντιδήμαρχο Γ. Σιγαλό και εργαζόμενο του δήμου Πατρέων Σπ. Πέγκα.
Το μήνυμα Βενιζέλου έχει ως εξής:
 
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έμαθα ότι οι συνομιλίες μεταξύ του Δήμου και του Ο.Λ.ΠΑ. κατέληξαν στην οριστικοποίηση του κειμένου της σύμβασης για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου, η οποία και υπογράφεται σήμερα.
Σε μία εποχή που η χώρα δοκιμάζεται και οι πολίτες βιώνουν εξαιρετικά
δύσκολες στιγμές, αξίζει πράγματι να δίνουμε προοπτική και να
ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον. Η πόλη της Πάτρας σήμερα
συναντιέται με μία πρόκληση, να υλοποιήσει με πίστη και σύμπνοια ένα
δικό της όραμα που θα προσδώσει ποιοτικά χαρακτηριστικά στη ζωή των
κατοίκων της. Η Πάτρα δεν μπορεί παρά να επιτύχει  σε αυτήν την
προσπάθεια».
 
Ο Δήμαρχος Πατρέων από την πλευρά του είπε ότι αναμένει από τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου από το Υπουργείο Οικονομικών προς στο Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: