ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί το σκηνικό της καταστροφής!

Προτροπή από την χθεσινή ανάρτηση του πατραϊκού πόρταλ attack.gr και σχόλιο του blogspot
Το πατραϊκό πόρταλ attacktv.gr  αναφερόμενο χθες στην εξελισσόμενη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την λήψη του γνωστού δανείου από την Τρόικα, που έχει λάβει χαρακτήρα ανοικτού εκβιασμού εκ μέρους, κυρίως του γερμανικού παράγοντα, γράφει τα παρακάτω: 

    «Με τα νεύρα ενός ολόκληρου λαού εξακολουθούν να παίζουν η Τρόικα και επίλεκτα στελέχη του... στρατοπέδου των δανειστών της χώρας μας, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να θέσουν στο τραπέζι ακόμη και ζήτημα "εκχώρησης της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σ' ένα ευρωπαϊκό κλιμάκιο, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα", όπως επί λέξει ανέφερε το έγγραφο που αποκάλυψαν οι "Financial Times", αποδίδοντας τις προθέσεις αυτές στη γερμανική κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, οι σημερινοί ιθύνοντες της Γερμανίας -έστω κι αν δεν έχουν ακόμη τολμήσει να το εκστομίσουν κατά πρόσωπο, αφήνοντάς το, όμως, να διαρρέει... δεξιά κι αριστερά- στην ουσία θέλγονται από την ιδέα εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος νεοαποικιοκρατίας, στο οποίο ο κυβερνήτης δεν θα εκτελεί απλώς υπάκουα τις οδηγίες τους (όπως περίπου συμβαίνει και σήμερα), αλλά θα είναι και απευθείας διορισμένος από τους ίδιους. Προσπαθούν, δηλαδή, ν' αναβιώσουν τις αλήστου μνήμης εποχές στις οποίες η Ελλάδα διοικούνταν από τους Βαυαρούς αντιβασιλείς τού επίσης Βαυαρού βασιλιά Όθωνα, μέχρι την ενηλικίωσή του. Κι αυτό γιατί έχουν, φαίνεται, την πεποίθηση πως δεν έχουμε ενηλικιωθεί ως κράτος και χρειαζόμαστε ακόμη την παρουσία... κηδεμόνα.
       Κι όλα αυτά τα εξόχως προσβλητικά για τα δημοκρατικά ιδεώδη οποιουδήποτε λαού, που σίγουρα θα εξεγειρόταν αν ερχόταν αντιμέτωπος με παρόμοιες απαιτήσεις, απευθύνονται χωρίς αιδώ και χωρίς συναίσθηση στους κατοίκους της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία!

Ένσταση και στην ουσία


        Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η διαφωνία μας δεν βρίσκεται μόνο στο... περιτύλιγμα. Στο πώς μας "σερβίρονται", δηλαδή, τα διάφορα μέτρα, αν το... δίσκο με τα πικρά σαν το φαρμάκι μέτρα τον φέρνει Γερμανός ή Έλληνας σερβιτόρος (όσο κι αν έχει κι αυτό το τελευταίο την αυτονόητη σημασία του). Βρίσκεται και στην ουσία. Παρατηρούμε, δηλαδή, μετά από τόσον καιρό εφαρμογής του Μνημονίου -την αποτυχία του οποίου αρχίζουν να ομολογούν δειλά δειλά και οι εμπνευστές του- με πόσο κατηγορηματικό τρόπο εμμένουν οι εκπρόσωποι της Τρόικας στην ίδια συνταγή.
      Βλέπουν ότι είναι λάθος η "θεραπεία", το παραδέχονται κιόλας και, αντί να την αλλάξουν, συνιστούν με φορτικότητα ν' αυξήσουμε τη... δόση (ενδεικτικά είναι τα όσα συνέβησαν στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, όπου η Τρόικα επέμεινε στις προτάσεις καθιέρωσης εργασιακού μεσαίωνα). Αν αυτό δεν αποτελεί αλάνθαστη συνταγή καταστροφής, τότε δύσκολα μπορεί κανείς να το περιγράψει με άλλα λόγια.
       Αν, όμως, οι "κομπογιαννίτες" της Τρόικας δεν βλέπουν πού μας οδηγούν με τις ακατανόητες εμμονές τους, το βλέπουν σίγουρα πλέον όλοι σχεδόν οι Έλληνες, οι οποίοι θα πρέπει πια να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά, πριν ολοκληρωθεί το δήθεν σχέδιο σωτηρίας, που στην ουσία ισοδυναμεί με πλήρη και ανεπανόρθωτη καταστροφή».

Σχόλιο του gzmosxos.blogspot.com

       Δεν θα διαφωνήσει κανείς με τις παραπάνω προτροπές του attack.gr για την αδίστακτη συμπεριφορά των Τροϊκανών, πλην όμως μήπως θα έπρεπε, έστω και για μία στιγμή να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να μην είναι τόσο άσχετοι οι Τροϊκανοί και οι ντόπιοι κολαούζοι τους είτε στην κυβέρνηση, είτε εκτός αυτής; Περισσότερο που σήμερα οι αρχηγοί που στηρίζουν το έκτρωμα της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν έβγαλαν μιλιά από την συζήτηση που είχαν μαζί του. Οι Τροϊκανοί ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Πέτυχαν και μάλιστα απόλυτα αυτό που επεδίωκαν από την αρχή. Δηλαδή να μας δέσουν με τα δάνεια και στη συνέχεια να μας ζητήσουν τον αυτοχειριασμό του λαού μας. Φτωχοποίησή του και με την βούλα των τριών σωτήρων. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Και σίγουρα δεν είναι τόσο χαζοί οι Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης που να μην καταλαβαίνουν τι κάνουν. Απλώς προσπαθούν να κρυφτούν από το λαό οι δύο τελευταίοι, ενώ ο Παπανδρέου είναι πιο ξετσίπωτος πια. Και τούτο γιατί μετά από το κατάντημα που οδήγησε την χώρα δεν έχει μέλλον στην πολιτική.
         Έκανε την ακροδεξιά κυβερνώσα και αυτή η ευθύνη τον βαραίνει. Αντί να οδηγήσει τον τόπο στις εκλογές, ώστε με αναβαθμισμένη ηγεσία να παλέψει για το μέλλον του, προτίμησε να κάνει κυβέρνηση με κόμματα και κυβερνήτη που ο λαός δεν τους έδωσε καμία εντολή, καμία νομιμότητα στη συνείδησή του. Για αυτό η ενοχή βαραίνει όλους όσους μέσα στο ΠΑΣΟΚ  δεν αντέδρασαν. Κι ας βγαίνουν σήμερα στα κεραμίδια ως αντιμνημονιακοί.
Η Αριστερά στο σύνολό της μιλά, κραυγάζει σχεδόν, για τις αντιλαϊκές συνέπειες της πρόσδεσής μας στην Τρόικα με το Μνημόνιο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: