ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ευρύ κύμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες της Τ.Α. Πάτρας

Ο Γιάννης Δημαράς και πίσω του ο Γιώργος Σιγαλός, θα παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο.


Ο κυβερνητικός βουλευτής Θαν. Παπαδόπουλος επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με την Τρόικα για να βγάλουν στο σφυρί το Λιμάνι της Πάτρας


Ευρύ κύμα συμπαράστασης δημιούργησε η σύλληψη των και παραπομπή σε τακτική δικάσιμο των στελεχών του Δήμου Πατρέων.  Από την πρώτη στιγμή της εξέλιξης αυτής έφτασαν στο λιμάνι οι Ν. Τζανάκος,  Δημ. Αϊβαλής,  Χρ. Πατούχας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βίβιαν Σαμούρη,   Δημ. Κατσικόπουλος, Αλ. Σκαρμέας, Σπ. Πολίτης, Κ. Πελετίδης, Ανδρ. Αντωνόπουλος, Χρ. Κορδάς, ο Αντπεριφερειάρχης  Γρ. Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Καρπέτας, οι βουλευτές Ν. Τσούκαλης και Αθ. Παπαδόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλ. Μαρλαφέκας,  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γ. Ρώρος, ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Π. Σκέντζος, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΝ Κωνστ. Σπαρτινός, ο επικεφαλής του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ στην Αχαΐα Πέτρος Χάλκος και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στο Δήμαρχο. 


 
Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Αθ. Παπαδόπουλος  τόνισε πως υπάρχει έγγραφο της Διεύθυνσης Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, (κατ' απαίτηση τρόικας), που δεν επιτρέπει να παραχωρηθεί το συγκεκριμένο κομμάτι στο Δήμο, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό πρέπει να δοθεί στους Πατρινούς.

 Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προέβη στην παρακάτω δήλωση:
 «Η απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο Δήμο Πατρέων αποτελεί ομόφωνο αίτημα της πόλης και ρητή δέσμευση τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης. Η υλοποίηση της δέσμευσης αυτής, που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, οφείλει να προχωρήσει αμέσως.
 Καταδικάζω κατηγορηματικά τα σημερινά γεγονότα και τις συλλήψεις αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Πατρέων. Οι αιρετοί κατά την άσκηση της πολιτικής τους, δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά και μόνο ως δράστες ποινικών αδικημάτων.
 Η απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο Δήμο Πατρέων είναι ένα πολιτικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλες τις πλευρές και η αντιμετώπιση οφείλει να είναι μια και μοναδική: Η άμεση και πλήρης απόδοση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο».
 
 Δήλωση Αθ. Παπαδόπουλου

Ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι απαράδεκτο και λυπηρό να συλλαμβάνονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εργαζόμενοι επειδή εφάρμοσαν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καθορίζεται μέσα από τα θεσμικά συλλογικά όργανα είναι να προασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών. Η αποξήλωση τμήματος των κιγκλιδωμάτων στο παραχωρούμενο τμήμα του παλιού λιμανιού ήταν πρωτίστως μια συμβολική ενέργεια κι όχι ένα καπρίτσιο παρανομίας. Έγινε για να αναδειχθεί η διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος της Πάτρας, που δεν είναι άλλο από την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου των 3,5 χλμ, για την οποία άλλωστε, υπάρχει δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών, Ε. Βενιζέλου.
Εκφράζω την αγανάκτηση και αντίθεσή μου στις συλλήψεις, από τη στιγμή μάλιστα, που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης. Εκφράζω επίσης τη συμπαράστασή μου στο δίκαιο αγώνα των τοπικών φορέων και καταδικάζω απερίφραστα τις όποιες ενέργειες υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης».

 Δήλωση Γρ. Αλεξόπουλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Είναι απαράδεκτο και αντίκειται σε κάθε έννοια πολιτικής τάξης αιρετοί και εργαζόμενοι να συλλαμβάνονται μόνο και μόνο επειδή υλοποιούν αποφάσεις θεσμικών συλλογικών οργάνων.
 Τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας, με τις συλλήψεις του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, του Αντιδημάρχου Γιώργου Σιγαλού και εργαζομένου στον Δήμο Πατρέων αποτελούν προσβολή για τα δημοκρατικά μας ήθη και ταυτόχρονα ευθεία βολή στις αυτοδιοικητικές διαδικασίες και στην επικυρωμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο βούληση του Πατραϊκού λαού.
 Θέλω να εκφράσω σε όλους τους τόνους την διαμαρτυρία μου και να ζητήσω να σταματήσει εδώ η κωμωδία των διώξεων σε βάρος αιρετών. Θέλω, παράλληλα, να εκφράσω την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μου στους συλληφθέντες και να υπενθυμίσω ότι οι ενέργειες τους υπαγορεύθηκαν από την πολιτική ισχύ που τους δίνει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
 
Δήλωση  Ανδρέα Τζουραμάνη

 “Η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου είναι πολιτικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλες τις πλευρές. Η νομική πρέπει να υπηρετεί την πολιτική και όχι το αντίθετο. Είμαστε μαζί με όλους τους Πατρινούς στο δίκαιο αίτημά τους για το θαλάσσιο μέτωπο!”

 Δήλωση Αθηνάς Τραχήλη

της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

«Ο εμπαιγμός και η ανάλγητη συμπεριφορά του Υπουργείου Οικονομικών και προσωπικά του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο ζήτημα της απόδοσης του θαλασσίου μετώπου της πόλης στο Δήμο Πατρέων, μόνο αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν στους Πατρινούς. Καταδικάζω κατηγορηματικά τα εν λόγω γεγονότα και ζητώ την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Βενιζέλου για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο Πατρέων που αποτελεί ομόφωνο αίτημα της πόλης».

 Ανακοίνωση Συνασπισμού Αχαΐας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας καταγγέλλει την αυταρχική και αντιδημοκρατική ενέργεια της Κυβέρνησης της Τρόικας η οποία, με παραγγελία του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου και του «συνεταίρου» του στην Κυβέρνηση κ. Άδ. Γεωργιάδη, προχώρησε σε σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του Δήμαρχου της Πάτρας Γιάννη Δημαρά, του αντιδήμαρχου Γιώργου Σιγαλού και του εργαζόμενου του Δήμου Σπύρου Πέγκα. Το «αδίκημα» των συλληφθέντων ήταν η υλοποίηση  ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου να κοπούν τα κάγκελα που αποκλείουν την πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο, ώστε αυτό να αποδοθεί στο λαό της Πάτρας.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης να εκφοβήσει το φρόνημα του λαού για να μπορέσει ανενόχλητη να εκποιήσει την περιουσία της πόλης, «αξιοποιώντας» τα «φιλέτα» του θαλάσσιου μετώπου με την παραχώρησή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα που αγωνιούν να κερδοσκοπήσουν μέσα από τις ρυθμίσεις της δανειακής σύμβασης.
Να είναι σίγουροι όμως ότι σύσσωμη η πατραϊκή κοινωνία θα αντιταχθεί δυναμικά και τελικά θα αποτρέψει τα σχέδια της ξένης, εγχώριας και τοπικής διαπλοκής.
Ο Συνασπισμός συμπαραστέκεται στους συλληφθέντες και  δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει με όλες του τις δυνάμεις για να στηρίξει τις σχετικές αποφάσεις και δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και της δημοτικής αρχής.

Δήλωση του τμήματος Αυτοδιοίκηση της ΔΗΜ.ΑΡ 



 "Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια σύλληψης του Δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά του Αντιδημάρχου κ. Σιγαλού και εργαζόμενου στο Δήμο, η οποία προσβάλει το σύνολο των κατοίκων της πόλης που μάταια αναμένουν την υλοποίηση των πολλαπλών κυβερνητικών δεσμεύσεων.
Αντί παραχώρησης σε μία ημέρα όπως υποσχέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2011 ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος ενώπιον του  Δήμαρχου Πατρέων, σύσσωμου το Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και βουλευτών του νομού (την οποία προβλέπει το Πρωτόκολλο που υπεγράφη στις 30-10-2010, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου κατ’ εντολή του τότε Πρωθυπουργού, κ. Γεωργίου Παπανδρέου), βλέπουμε συλλήψεις και κωλυσιεργία.
Οι παραπάνω συλλήψεις  έγιναν μια μέρα μετά  την παράδοση των κλειδιών, των γραφείων και του συνεδριακού κέντρου απ’ τον  ΟΛΠΑ, γεγονός που υποδηλώνει την ουσιαστική παραχώρηση της νομής του χώρου στο Δήμο Πατρέων. Απαιτούμε εδώ και τώρα την  προσωρινή παραχώρηση από τον ΟΛΠΑ, του θαλασσίου μετώπου των 3,5 χιλιομέτρων σύμφωνα με την εντολή του κ. Βενιζέλου, που δόθηκε με το υπ' αριθμ. 485/20-12-2011 έγγραφό του.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες  καταλογισμού ευθυνών για φθορά της δημόσιας περιουσίας, που κατά τους ισχυρισμούς της Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας, (της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. Αντιπρόεδρος) προέρχεται από την αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων και του συρματοπλέγματος, τα οποία κρατούσαν σιδερόφρακτη την όψη της πόλης μας.
Άμεσα καταθέτουμε ερώτηση στη βουλή για το θέμα και καλούμε την κυβέρνηση για την οριστική διευθέτησή του."





Δεν υπάρχουν σχόλια: