ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αυξάνονται ραγδαία οι νεόπτωχοι στην Πάτρα, λόγω Μνημονίου

Δήμος και Εκκλησία κάνουν τα πάντα για την ανακούφιση των θυμάτων του Μνημονίου, λέει ο αντιδήμαρχος Χάρης Μασσαράς (αριστερά).

Τις 1200 έφθασαν οι οικογένειες στην Τράπεζα Τροφίμων - 

Πούλησε τη βέρα του για 60 ευρώ


Αυξάνονται καθημερινά οι νεόπτωχοι λόγω Μνημονίου και είναι αυτοί τώρα που αναζητούν λίγο φαγητό ή χρήματα από τις κατά τόπους ενορίες της Πάτρας. Φαινόμενο ασυνήθιστο τουλάχιστον στην προ Μνημονίου εποχή. Ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος περιγράφοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες συμπολίτες μας, αναφέρει στο πατραϊκό πόρταλ  “attacktv.gr” τα εξής: «Δυστυχώς, ολοένα και αυξάνονται οι φτωχειές οικογένειες, που αναζητούν ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά τους. Προ ημερών, έμαθα ότι ένας άνδρας 55 ετών πούλησε τη βέρα του για 60 ευρώ προκειμένου να καλύψει τις βασικές ανάγκες τις τρέχουσας εβδομάδας».
     Πρόκειται για ανθρώπους που μέχρι πριν λίγους μήνες κατάφερναν έστω με δυσκολία να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Σήμερα έχοντας χάσει τη δουλειά τους και πιεσμένοι από το χαράτσι της ΔΕΗ και τις ανατιμήσεις σε μια σειρά από βασικά είδη δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα προς το ζην....
      Είναι χαρακτηριστικό ότι από 700, που ήταν μέχρι πρότινος, έχουν αγγίξει τις 1200 οι πατρινές οικογένειες που ενισχύονται από την Τράπεζα Τροφίμων, ενώ πάνω από 80 νέες αιτήσεις έγιναν, μόνο, κατά τον μήνα Ιανουάριο στον κοινωνικό τομέα του Δήμου Πατρέων.

Ετοιμάζεται το «κοινωνικό φαρμακείο»

       Από την πλευρά του, ο κοινωνικός τομέας του Δήμου Πατρέων προσπαθεί μέσα από τις δυνάμεις που διαθέτει να σταθεί αρωγός σε κάθε οικογένεια που πασχίζει να ζήσει αξιοπρεπώς. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χάρη Μασσαρά, η δημοτική αρχή φροντίζει ούτως ώστε να υπάρχει μέριμνα για τους άστεγους, οι οποίοι υποφέρουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών.
       Παράλληλα, ο Δήμος Πατρέων αναλαμβάνει, από κοινού με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας, την πρωτοβουλία δημιουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου που θα έχει ως αποκλειστική του αποστολή να συνδράμει τους δημότες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φάρμακα, λόγω της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που βιώνει η χώρα και η Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: