ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Γ. Κασιμάτης: Να αξιώσουμε νέα ηγεσία που θα πει το μεγάλο όχι

Από εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης.

Αναγκαίο ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης απέναντι στο μνημονιακό μπλοκ τόνισε η Ενωτική Κίνηση

 
Γ. Κασιμάτης καθηγητής συνταγματικού Δικαίου.
         Η ανάγκη εξόδου της χώρας από την οικονομική και πολιτική κρίση με όρους κοινωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής εκδήλωσης της Ενωτικής Κίνησης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ενώ αναζητήθηκαν οι πιθανοί τρόποι συνεργασίας των αντιμνημονιακών, πατριωτικών, δημοκρατικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης απέναντι στο μνημονιακό μπλοκ και την τρόικα. Το “παρών” ήταν προγραμματισμένο να δώσει στη συζήτηση και ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μ. Θεοδωράκης, αλλά λόγοι υγείας τον εμπόδισαν.
         Ο ανεξάρτητος βουλευτής και συντονιστής της εκδήλωσης Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι στόχος της Κίνησης είναι η δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου και πρόσθεσε πως “αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν”.

"Έχουμε νέα κατοχή"

       Ο Γ. Κασιμάτης τόνισε “πρέπει να αξιώσουμε μια νέα πολιτική ηγεσία που θα πει το μεγάλο όχι”. Ταυτόχρονα σημείωσε πως “σήμερα έχουμε νέα κατοχή” και πρόσθεσε πως “οι ηγέτες μας θέλουν να δώσουν τα πάντα, κάτι που δεν επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο και γι' αυτό χρησιμοποιούν το αγγλικό Δίκαιο”. “Το αγγλικό Δίκαιο, είναι το Δίκαιο του δανειστή” είπε ο ίδιος. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, υπογράμμισε πως “αυτό αποτελεί έγκλημα σε βάρος της πατρίδας” και κατέληξε λέγοντας ότι “χρειαζόμαστε δυνάμεις αντίστασης".

"Νεοφιλελεύθερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ"

      Ο Αλ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στους στόχους της Ενωτικής Κίνησης λέγοντας ότι σκοπός είναι η ενημέρωση του λαού, καθώς και “να βοηθήσουμε τα έντιμα, απλά μέλη και στελέχη του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται σε σύγχυση”. Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον "νεοφιλελεύθερο κόμμα", ενώ υποστήριξε την ανάγκη ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων που να καταλήγουν, όπως είπε, “στην ενότητα και τη συνεργασία”. Υποστήριξε ότι “η ευρύτερη αριστερά έχει τις καλύτερες προτάσεις, έχει κάνει τις πληρέστερες αναλύσεις, διαθέτει τα εντιμότερα στελέχη” και κατέληξε: “Ο λαός αναμένει την ενωτική και προγραμματική κυβερνητική πρόταση της αριστεράς”.

Ρήξη με το Μνημόνιο

      Ο Δ. Σακελλάρης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ευχήθηκε το 2012 “να είναι χρονιά που θα το καθορίσουν οι προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου” και μίλησε για την ανάγκη ρήξης με το Μνημόνιο και τον νεοφιλελευθερισμό. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη στρατηγική εξόδου από την κρίση λέγοντας πως οφείλει να βρίσκεται “στην αντίπερα όχθη του νεοφιλελευθερισμού”. Επίσης είπε για τον διάλογο που ο ίδιος και άλλοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ ζητάνε να ανοίξει σε επίπεδο βάσης για κρίσιμα ζητήματα, ενώ έθεσε συγκεκριμένα σημεία για την έξοδο από την κρίση.
       Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κ. Χρυσόγονος μίλησε για την κρίσιμη ιστορική καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα και σημείωσε πως έχουμε να κάνουμε με “χρεωκοπία του μεταπολιτευτικού συστήματος”. 
      Το “παρών” στην εκδήλωση, έδωσαν μεταξύ άλλων οι Ν. Κοτζιάς, Κ. Μπέης, Γ. Καραμπελιάς, Κ. Ζουράρις, Π. Φωτιάδης, Δ. Τσουκαλάς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αλ. Φλαμπουράρης και Αλ. Καλύβης, ενώ παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες των Οικολόγων Πρασίνων, του Άρματος Πολιτών, του ΔΗΚΚΙ, της Σπίθας και του Νέου Αγωνιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: