ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Μείωση μισθών από 7,5% έως και 41,30 % σε όλους του κλάδους

Σε συνθήκες Μεσαίωνα η εργασία μετά τις ατομικές συμβάσεις.

Υψηλό παραμένει και το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζόμενων, σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ Μιχάλη Χάλαρη, που αγγίζει περίπου το 34%

Ενώ  μεγάλες μειώσεις σημειώθηκαν σε αμοιβές  στην Αχαΐα λόγω των ατομικών συλλογικών συμβάσεων που έχουν αναγκαστεί να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, το φαινόμενο παίρνει εφιαλτικές διστάσεις ακόμη και σε Λάρισα, Τρίκαλα και άλλες μικρότερες πόλεις. Και αυτό είναι μόνον η αρχή, καθώς μετά την συμπλήρωση εξάμηνο από την συνομολόγησης της σύμβασης και εφόσον δεν ανανεωθεί, αυτομάτως πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο των της κατωτέρας αμοιβής.
Το κλιμάκιο της Τρόικας επανήλθε το π. Σάββατο και ζητά να απαλειφθεί κάθε δίχτυ ασφαλείας που έχει απομείνει και εμποδίζει τη μείωση των μισθών, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει οι 13ος και 14ος μισθοί, που αφορούν τα δώρα και τα επιδόματα.  Ενημερωμένο προφανώς από τα δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα με τα οποία συνεργάζεται,  στη συνάντηση που είχε με τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Αννα Στρατινάκη και τον ειδικό γραμματέα ΣΕΠΕ κ. Μιχάλη Χάλαρη  ζήτησαν αμέσως μετά την εκπνοή της κλαδικής σύμβασης να καταργηθεί η περίοδος χάριτος  των 6 μηνών από τη λήξη της σύμβασης (περίοδος μετενέργειας), εφόσον δεν υπογραφεί νέα σύμβαση  ενώ   τα  κλαδικά σωματεία να μην έχουν δικαίωμα να προσφύγουν ούτε στον ΟΜΕΔ . Τι σημαίνει αυτό ; Ότι μετά τη λήξη της σύμβασης  ο εργοδότης  με επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις   μπορεί να μειώσει το μισθό έως και τα  κατώτατα όρια των 751 ευρώ που αποτελούν πλέον τη μοναδική δικλείδα ασφαλείας .

Μειώσεις έως 41% για 7.500 εργαζόμενους

Ετσι κι αλλιώς είτε υφίσταται ο ΟΜΕΔ είτε καταργηθεί  οι επιχειρησιακές συμβάσεις  που υπερτερούν των κλαδικών έχουν κερδίσει έδαφος . Στα ενημερωτικά σημειώματα   που πήραν στα χέρια τους  οι τροικανοί   είδαν  ότι έχουν υπογραφεί πλέον 52 επιχειρησιακές- οι περισσότερες μετά από σύσταση ένωσης προσώπων-  που αφορούν 7.530 εργαζόμενους  οι οποίες μειώνουν του μισθούς από 7,5% έως και 41,30 % σε όλους του κλάδους της οικονομίας κυρίως εμπόριο , κατασκευές , μηχανουργεία και κλάδος αυτοκινήτων  μηχανών  και βιομηχανία τροφίμων .   Δραματικότερη μείωση  41,30% έχουν υποστεί  οι εργαζόμενοι επιχείρησης  κατασκευής μεταλλικών προϊόντων στο Κιλκίς, ενώ  μεγάλες μειώσεις σημειώθηκαν σε αμοιβές  στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στην Αχαΐα . Επίσης  το κλιμάκιο ενημερώθηκε και για τις μειώσεις που καταγράφηκαν μέσω  1727 ατομικών συμβάσεων που αφορούν 11.085 εργαζόμενους από τις οποίες οι μισές υπογράφηκαν στην Αττική.

 Την ίδια ώρα  υψηλό παραμένει το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζόμενων . Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Μιχάλη Χάλαρη  , από τους  66.615  εργαζόμενους που ελέχθησαν, βρέθηκαν  19.968 ανασφάλιστοι, περίπου 34% (19.968 έλληνες και  8.147  αλλοδαποί ).  Οξύτερο είναι το πρόβλημα στα επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), Βιοτεχνικά Πάρκα, Βιομηχανικές ζώνες, Κομμωτήρια, Πρατήρια Βενζίνης, Συνεργεία Αυτοκινήτων, Μεταφορικές Επιχειρήσεις, Καθαριότητα, Κατασκευές, Φιλοξενία και στις Υπηρεσίες ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: