ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Παρελθόν από σήμερα το πρωί τα κάγκελα του πρώην Λιμένος Πατρών

 
Περονοφόρο όχημα, μπουκάλες οξυγόνου και αρκετοί εργάτες επιστρατεύτηκαν για την ασφαλή διεξαγωγή της επιχείρησης
 
 
Με καθυστέρηση μίας ώρας περίπου, από την προαναγγελθείσα,  άρχισε σήμερα το πρωί η αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων του Λιμένος Πατρών, με την παρουσία του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, απόντος του κ. Κατσικόπουλου, αλλά παρόντος του δημ. συμβούλου Νίκου Τζαννάκου, που πρωτοστάτησε για να μην ξεπουληθεί το λιμάνι στις ναυτιλιακές εταιρείες και των επικεφαλής παρατάξεων Δημ. Αϊβαλή και Χρ. Πατούχα.
Επιστρατεύτηκαν οχήματα του δήμου, άλλο περονοφόρο όχημα για την συγκράτηση του βάρους των κιγκλιδωμάτων, μπουκάλες οξυγόνου  και αρκετοί εργάτες για την ασφαλή διεξαγωγή της επιχείρησης και αυτή άρχισε αφού επισημάνθηκε η ώρα διέλευσης του πρώτου σιδηροδρομικού συρμού.
Έτσι από τις 10.30 π.μ. τα κάγκελα αποτελούν παρελθόν, ικανοποιώντας το περί δικαίου κοινό αίσθημα των πολιτών της Πάτρας, όπως αυτό αποτυπώθηκε στην απόφαση του Δημ. Συμβουλίου που ψήφισαν όλες οι παρατάξεις.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Γ. Δημαράς παρότρυνε τους πολίτες να σταθμεύουν τα οχήματά τους στην πρώην λιμενική ζώνη, ενώ και τα υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου απόψε θα σταθμεύσουν στον ίδιο χώρο, σε μία ένδειξη εμπέδωσης του δικαιώματος των πολιτών.
Την εντολή ανέλαβε να διαβιβάσει προς τους υφιστάμενούς του ο αντιδήμαρχος Γ. Σιγαλός, που επέμεινε για την υλοποίησή της.
Μάλιστα με την αποξήλωση του πρώτου κιγκλιδώματος , μόλις το είδε επάνω στο φορτηγό του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανδρ. Φίλιας, αυθόρμητα είπε: «α, ευκαιρία είναι να το πω του Σιγαλού να μου τα δώσει αυτά τα κάγκελα, να τα βάλω σε σχολεία που τα χρειάζονται»!
Ο Νίκος Τζανάκος με την παρουσία του επισφράγισε την αντίθεσή του στην προσπάθεια ξεπουλήματος του Λιμανιού Πάτρας, ενώ και ο Δημ. Αϊβαλής επανέλαβε «η παραλιακή ζώνη μας κάποτε ήταν για όλους τους Πατρινού, έγινε το Λιμάνι και την αποστερηθήκαμε, τώρα που οι δραστηριότητές του μεταφέρθηκαν τι νόημα έχει να μην επιστρέψει στην πόλη μας ο παραλιακός χώρος;».
Η προθεσμία που είχε θέσει ως όριο για την έκδοση της απόφασης, που είχε συζητηθεί με τον Θ. Πάγκαλο σε κυβερνητικό επίπεδο, παρήλθε άπρακτη, ενώ από πλευράς ΟΛΠΑ παρετηρήθη παρέλκυση στην έκδοση της απόφασης για παραχώρηση, καθώς είχε ενημερώση τον Δήμαρχο ότι εξετάζονται σενάρια σύμφωνα για τα οποία, θα αποφάσιζε το υπουργείο Οικονομικών. Ο Δήμος αντίθετα με αυτά,  είναι της άποψης ότι το Υπουργείο δεν έχει θέση στο ζήτημα της προσωρινής παραχώρησης-εκμετάλλευσης των 3,5 χιλιομ. παραλιακής ζώνης και θα μπορούσε το θέμα να είχε λυθεί με πράξη του ΟΛΠΑ και το ΥΠΟΙΚ να εμπλακεί μόνον κατά την οριστική παραχώρηση.
Και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών ήταν παρών.


 (Παρακολουθήστε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα)
 



 
 
 
 
 
 
 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: