ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μετά από 72 χρόνια επιστράφηκε το λιμάνι στους Πατρινούς

Την ώρα που "πέφτουν" οι υπογραφές από τον Γ. Δημαρά και τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ, παρουσία του π. δημάρχουν Ευ. Φλωράτου. 
Η άτακτη υποχώρηση Βενιζέλου συνοδεύτηκε από χαρούμενες παραινέσεις προς τους πολίτες, των οποίων παραπέμπει στο δικαστήριο τον Δήμαρχο, που απείλησε να του στείλει τα συρματοπλέγματα στο Υπουργείο

Οι επικεφαλής των παρατάξεων στην πρώτη σειρά, απόντος του Κ. Πελετίδη (ΚΚΕ).


ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥ 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ

Τα σχέδια του Λιμανιού Πάτρας.
Υπεγράφη σήμερα, έπειτα από 72 χρόνια, παρουσία των φορέων της πόλης, η σύμβαση προσωρινής παραχώρησης των 3,5 χιλιομέτρων του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, μεταξύ του Δήμου Πατρέων και του Ο.Λ.ΠΑ., με την ηχηρή όμως, απουσία των Δημ. Κατσικόπουλου επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Φούρα πρώην Δημάρχου Πατρέων, οι οποίοι επικαλέστηκαν ανειλημμένες υποχρεώσεις, αλλά και του Κ. Πελετίδη που ηγείται της παράταξης του ΚΚΕ. 
Στην τελετή της υπογραφής είχαν προσκληθεί οι τρεις δήμαρχοι των τελευταίων 25 ετών, αλλά προσήλθαν οι Ανδρέας Καράβολας, δήμαρχος επί 16ετία και Ευ. Φλωράτος επί μία τετραετία. Όπως επίσης παρόντες ήσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, πλην ΚΚΕ, αλλά και ο συλληφθείς εργαζόμενος Σπ. Πέγκας, που είχε προσκληθεί τιμητικά. 
Στη μέση ο Δήμαρχος, αριστερά ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ
Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος της Πατρέων Γιάννης Δημαράς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Κώστας Πλατυκώστας, κατά τη διάρκεια τελετής  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
Iστορική στιγμή χαρακτήρισε για την Πάτρα τη σημερινή ημέρα ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 72 χρόνια που η χρήση και διαχείριση της συγκεκριμένης έκτασης του λιμανιού περνάει στον Δήμο Πατρέων.
Όπως ανέφερε ο κ. Δημαράς, από το 1940 η χρήση και η εκμετάλλευση  του χώρου πέρασε με νόμο  από το κράτος  στο Λιμενικό Ταμείο, που είχε δημιουργηθεί πριν δύο χρόνια και αργότερα από το 2001 στον Ο.Λ.ΠΑ.
Από την πλευρά του ο υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος -σε μια στιγμή επισφράγισης της ήττας που υπέστη, με την άτακτη υποχώρηση του Υπουργείου του, που δέχθηκε την πίεση των πολιτών και του Δημάρχου Πατρέων, ο οποίος απείλησε να του στείλει τα συρματοπλέγματα στο Υπουργείο- κάνοντας στροφή, απέστειλε φαξ, με το οποίο εκφράζει «την ιδιαίτερη ικανοποίησή του» συμμεριζόμενος τους «πολίτες που βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές», δήλωσε ότι «αξίζει πράγματι να δίνουμε προοπτική και να ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον».
Αλλά και ο δήμαρχος Δημαράς, αδράχτηκε από τα λεγόμενα Βενιζέλου και ευθαρσώς στον λόγο του είπε: «Θα θεωρήσουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, όταν θα έχει υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Πατρέων και αυτή η σύμβαση θα φέρει την υπογραφή των αρμοδίων υπουργών». Και τόνισε ότι από εδώ και πέρα θα δοθεί όλο το βάρος στο πλάνο ανάπτυξης και αξιοποίησης της έκτασης. 

 ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Παρών στην υπογραφή της σύμβασης –όπως προαναφέρθηκε- ήταν και ο εργαζόμενος του Δήμου Πατρέων Σπύρος Πέγκας, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή, στο λιμάνι  μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά  και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σιγαλό, επειδή  αποξήλωναν τα κιγκλιδώματα που χώριζαν το θαλάσσιο μέτωπο από την πόλη. Ο εργαζόμενος είχε δεχθεί τιμητική πρόσκληση από τον Δήμαρχο, ως ένδειξη της αναγνώρισης της συνεισφοράς των υπαλλήλων του Δήμου και της αναγκαιότητας της συμμετοχής όλων των δυνάμεων του Δήμου και της πόλης, για την επίτευξη των μεγάλων στόχων της πόλης.

Επίσης στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι πρώην δήμαρχοι Πατρέων, Ευάγγελος Φλωράτος και Ανδρέας Καράβολας, ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Βίβιαν Σαμούρη, οι αντιδήμαρχοι, Κώστας Μπουρδούλης, Παναγιώτης Βαφέας, Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, Γιώργος Σιγαλός, Βασίλης Λοτσάρης, Χρήστος Λέγκας, Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, Βασίλης Φίλιας, Χαράλαμπος Στανίτσας. Επίσης οι βοηθοί Δημάρχου, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών,  οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Χριστόπουλος, Ανδρέας Τζουραμάνης, Χρήστος Πατούχας και Δημήτρης Αϊβαλής, (ο κ. Κατσικόπουλος είχε ενημερώσει ότι θα απουσιάζει στην Αθήνα κι αυτός λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων), ο τέως πρόεδρος του Ο.Λ.ΠΑ. Γ. Ζεππάτος, ο Δημήτρης Αλεξίου και ο Γιάννης Πανταζόπουλος από την Επιτροπή των Ενεργών Πολιτών, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας Αθανάσιος Γιανναδάκης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Παναγιώτης Σκέντζος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος, ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας Παναγιώτης Παπαδόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.








Δεν υπάρχουν σχόλια: