ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Όπισθεν ολοταχώς ο Ευ. Βενιζέλος μετά το σάλαγο για το Λιμάνι

Ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς πίσω από τα κάγκελα στο κρατητήριο του Λιμεναρχείου Πατρών.

Νίκη του κινήματος των Πατρινών για την παραχώρηση της προκυμαίας
 Ανήξερος εμφανίστηκε έναντι του Γιάννη Δημαρά, προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του ο αντιπρόεδρος Ευ. Βενιζέλος, σχετικά με τα πρωινά συμβάντα στο λιμάνι της Πάτρας, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη και παραπομπή σε τακτική δικάσιμο του Δημάρχου Πατρέων, του Αντιδημάρχου Γιώργου Σιγαλού και του εργάτη Σπύρου Πέγκα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τον σάλαγο που ξεσηκώθηκε, έκανε ολοταχώς πίσω και επικοινώνησε το απόγευμα με τον δήμαρχο Πατρέων και του είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις, ενώ φέρεται να έδωσε εντολή στον ΟΛΠΑ για άμεση υπογραφή της σύμβασης του θαλάσσιου μετώπου.
Οι εκπρόσωποι του ΟΛΠΑ δεν παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ την ίδια ώρα επικοινωνούσε ο Ευ. Βενιζέλος με τον Δήμαρχο Πατρέων.
Ενημέρωσαν όμως με έγγραφό τους το Σώμα ότι ο ΟΛΠΑ είναι έτοιμο να υπογράψει τη σύμβαση, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του, εγκρίθηκε το κείμενο του σχεδίου σύμβασης παραχώρησης της έκτασης των 3,5 χλμ. που είχε δοθεί για υπογραφή από το Δήμο στον ΟΛΠΑ, αφού προηγουμένως ο Οργανισμός το είχε προωθήσει στο Υπουργείο για έγκριση. Υπολογίζεται ότι αύριο θα είναι στα χέρια του Δήμου και εικάζεται ότι δεν θα έχει «πειραχθεί» το νόημα του σχεδίου, που πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνον την χρήση, αλλά και την αξιοποίηση του λιμανιού όπως ζητάει ο Δήμος της Πάτρας.
Σε κάθε περίπτωση αυτή η εξέλιξη αποτελεί νίκη του κινήματος των Πατρινών που διεκδικούν την προκυμαία για τις ανάγκες των πολιτών.
 ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΩΝ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει και διαμαρτύρεται για την σύλληψη εργαζόμενου του Δήμου Πατρέων από το Λιμεναρχείο Πάτρας, με την κατηγορία κατάληψης δημοσίου κτήματος και φθοράς ξένης περιουσίας, ενώ βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία εκτελώντας απόφαση του Δήμου Πατρέων . ΖΗΤΑΜΕ την άμεση απόσυρση κατηγοριών εναντίον του εργαζόμενου. Σε καμία περίπτωση το εργατικό κίνημα δεν θα μείνει θεατής σε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης της εργασίας.
Η τρομοκρατία που επιχειρείται να περάσει προς την εργατική τάξη το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι περισσότερη ενότητα και αλληλεγγύη.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ την απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο Δήμο Πατρέων, είναι αναμφισβήτητο αίτημα του Πατραϊκού Λαού, με ρητή δέσμευση της προηγούμενης και της σημερινής Κυβέρνησης.
Καλούμε την Κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευσή της για το άνοιγμα του Θαλάσσιου Μετώπου της Πάτρας, έτσι ώστε ο Πατραϊκός Λαός να έχει πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπό της. Έτσι θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων, η ανάπτυξη της πόλης και η οικονομία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: