ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Επιστολογραφική ναυμαχία ενόψει, στα ύδατα του φράγματος Πείρου!


Το ... σύγχρονο πλοίο που «έχτισαν» οι τρεις δήμαρχοι (Πατρέων, Δύμης, Ερυμάνθου) για την περίπτωση της... ναυμαχία που ετοιμάζουν στα νερά του φράματος Πείρου-Παραπείρου. Κάθε καμινάδα του συμβολίζει και από ένα δήμαρχο!Κώστας Πελετίδης, Χρήστος Νικολάου, Θάνος Καρπής, νηολογούν κατά του... ναυάρχου Υπουργού  Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη - Κλαίνε και οδύρονται που πρέπει να το αναλάβουν!


Κώστας Πελετίδης, Χρήστος Νικολάου, Θάνος Καρπής, ναυλοχούν κατά του... ναυάρχου Υπουργού  Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη  κια με αφορμή το φράγμα Πείρου-Παραπείρου Κλαίνε και οδύρονται που πρέπει να το αναλάβουν!

Διαβάστε το ενημερωτικό του πόνου τους, δελτίο πληροφοριών που απέστειλαν στα ΜΜΕ:

«"Οι Δήμαρχοι, Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, και Ερυμάνθιου, Θάνος Καρπής, καθώς και οι πρόεδροι των ΔΕΥΑ, Πάτρας Ανδρέας Παπανικήτας και Δυτικής Αχαΐας Σπυρίδων Τραχάνης, με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ζητούν άμεσα απαντήσεις για το ζήτημα του φράγματος Πείρου – Παραπείρου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο σας στις 19-7-2016, αντιπροσωπεία φορέων της περιοχής μας αποτελούμενη από τους Δημάρχους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου  και τους Προέδρους των ΔΕΥΑ Πάτρας, και Δυτικής Αχαΐας,  συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου κ. Δέδε στην οποία συζητήθηκε διεξοδικά η δημιουργία φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

Αναπτύχθηκε εμπεριστατωμένα η κοινή θέση των παραπάνω φορέων ότι η δημιουργία  διαδημοτικού φορέα διαχείρισης ο οποίος θα λειτουργεί στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας  για τη διαχείριση, τη συντήρηση και την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης και άρδευσης  θα έχει ως αποτέλεσμα  την υπερβολική αύξηση της τιμής του νερού για τα λαϊκά στρώματα της πόλης και τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι ήδη πλήττονται από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να εξασφαλίζεται σε επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους.

Η διαχείριση του φράγματος  Πείρου-Παραπείρου πρέπει να γίνεται από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων θα χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα προβαίνει σε προσλήψεις, θα υλοποιεί τα απαιτούμενα έργα και θα κάνει παρεμβάσεις  για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Η δέσμευση του κ. Δέδε ήταν ότι θα σας ενημερώσει για τις παραπάνω θέσεις και τα επιχειρήματα των φορέων και ότι σύντομα  θα υπάρξει συνάντηση με την παρουσία σας  στην οποία η κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της προς συζήτηση.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις προθέσεις και τις προτάσεις της Κυβέρνησης  ακόμα και μετά από ανάλογη επιστολή  του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας  κ. Νικολάου για επίσπευση  της αναμενόμενης σύσκεψης.

Θεωρούμε ότι η πρακτική αυτή δρομολογεί ενέργειες που είναι σε βάρος των κατοίκων της περιοχής με δυσμενείς συνέπειες για αυτούς.

Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν αποφάσεις για ένα έργο ζωτικής σημασίας και προς όφελος των κατοίκων της περιοχής  και να αξιοποιηθούν τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν προέλθει  από τις φορολογίες των πολιτών"».
Δημοσίευση σχολίου