ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Στα διχαστικά διλήμματα του Αντ. Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης

«Κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει έκτακτες εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς πάντως σίγουρα δεν θα το χρεωθούμε. Κι όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».


Εκβιαστικά διλήμματα προεκλογικής χροιάς με βασικό μοτίβο τα περί μεταρρυθμίσεων έθεσε ο Αντ. Σαμαράς το πρωί (χθες) μιλώντας σε προ-συνέδριο ΝΔ από το Ναύπλιο, με έντονο διχαστικό πνεύμα. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε με απειλές και ψεύδη να δικαιολογήσει την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του.

Σε υψηλούς τόνους ο Αντ. Σαμαράς μίλησε για "δίλημμα", τοποθετώντας όχι στις εκλογές, αλλά στις μεταρρυθμίσεις. Χαρακτηριστικά είπε: «Κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει έκτακτες εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς πάντως σίγουρα δεν θα το χρεωθούμε. Κι όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».

Στην αποστροφή του, ο πρωθυπουργός έριξε το βάρος του στο success story, ισχυριζόμενος ότι «το πρόβλημα είναι επίσης ποιος θα χρεωθεί τυχόν αστάθεια και ποιος θα πάρει στις πλάτες του το τεράστιο βάρος για τη διακοπή της χρηματοδότησης».

Ο Αντ. Σαμαράς εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά αμετακίνητος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, που συνοδεύεται από απολύσεις 2656 δημοσίων υπαλλήλων, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο, λέγοντας: «Είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω», επισημαίνοντας ότι όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί υπέγραψαν και ψήφισαν να περικοπούν 2.000 θέσεις στο Δημόσιο.

Από το κρεσέντο του ο Αντ. Σαμαράς δεν εξαίρεσε και την ρητορική περί "βολεμένων" υπογραμμίζοντας: "Να τους κόβαμε από κάπου αλλού, κι όχι από την αμαρτωλή ΕΡΤ; Από πού; Κι αν σήμερα κάναμε πίσω, τι ακριβώς θα πούμε; Ότι τους βολεμένους δεν τους αγγίζουμε και θυσιάζουμε κάποιους άλλους; Αυτό θα ήταν και άδικο και θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα προβλήματα», διερωτήθηκε και κάλεσε όποιον πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσει το κύμα των μεταρρυθμίσεων να το πει".

Διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα αφήσει «να υπάρξει αστάθεια», ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, όπως και το κύμα των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται». Σε αυτό το σημείο επιτέθηκε στον πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε «πολύ κοντή μνήμη», υποστήριζοτντας ότι «έλεγε την ΕΡΤ εργαλείο προπαγάνδας και τώρα θρηνεί».

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε για απομόνωση του Πρωθυπουργού, την ίδια στιγμή που "αγνοώντας τη λαϊκή κατακραυγή, απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε με απειλές και ψεύδη να δικαιολογήσει την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης".

"Οι αναφορές του Πρωθυπουργού σε αδιαφάνεια διαφθορά και σπατάλες είναι υποκριτικές γιατί όλοι γνωρίζουν ότι τον τελευταίο χρόνο τα φαινόμενα αυτά, κατά προκλητικό τρόπο, άνθησαν με ευθύνη της κυβέρνησής του", επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί σε δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης.

(Πηγή: avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: