«Ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τα δικαιώματά του και θα κάνει κουρελόχαρτο την συμφωνία της νέας κυβέρνησης»

 «Η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, με την α λά καρτ  στήριξη της ΔΗΜΑΡ, έρχεται να επιβεβαιώσει την παταγώδη αποτυχία του success story (σ.σ.: Έπιτυχημένη ιστορία) του μνημονίου και τα σχέδια για λήψη νέων μνημονιακών μέτρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις εξελίξεις που αφορούν τον σχεδιασμό της νέας δικομματικής κυβέρνησης». Αυτά τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την σύνθεση της κυβέρνησης που επι δύο ημέρες έψηνε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλος, για να προσδέσει το κόμμα του ο δεύτερος, στο άρμα της ΝΔ και να γίνει συνιστώσα της.

Και όλη αυτή η προσπάθεια δεν ήταν τίποτε περισσότερο από το να κατασκευαστεί μία κυβέρνηση... αργίας, στο πνεύμα της αργίας της ημέρας! 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «από τις ιστορίες για αγρίους περί επενδύσεων και ανάπτυξης, οι μνημονιακές δυνάμεις πέρασαν στην προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας τηλεόρασης, για να επεκταθούν, στη συνέχεια, σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς» προσθέτοντας ότι «από τις διαβεβαιώσεις για ανάκαμψη, θα προχωρήσουν σε νέους φόρους και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό και να διορθωθεί η αστοχία των προηγούμενων μέτρων».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει καμία αυταπάτη ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο και η νέα προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης θα κινούνται σε μια ακόμα πιο αυταρχική λογική υλοποίησης του μνημονιακού προγράμματος και συρρίκνωσης της δημοκρατίας, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στις δραματικές επιπτώσεις που έχουν αυτά για την οικονομία και την κοινωνία».

Τα ψέματα, όμως, και οι εκβιασμοί έχουν τελειώσει, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τα δικαιώματά του και θα κάνει κουρελόχαρτο την επικείμενη προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης».