ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Οι εργαζόμενοι κρατούν ανοιχτή την ΕΡΤ – Ο Καψής ζητά την απόλυση 800 εργαζομένων

Δείτε το πρόγραμμα της ΕΡΤ εδώ


Θέλει να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση η κυβέρνηση γιατί δεσμεύτηκε στην Μέρκελ
Κύκλο συναντήσεων "ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος" ξεκίνησε ο αρμόδιος υφυπουργός για την ΕΡΤ Παντελής Καψής. Με τον τρόπο αυτόν απάντησε στην πρόσκληση που του απηύθυναν χθες τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης όσο και η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΝΕΤ Μάχη Νικολάρα. 

Εν τω μεταξύ, ο Π. Καψής με δηλώσεις του διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι μέρος της λύσης και προτεραιότητά του εν όψει της δύσκολης αποστολής του να φύγει το "μαύρο". Διαβεβαίωσε επίσης ότι η δημόσια τηλεόραση δεν θα γίνει «παραμάγαζο της εκάστοτε κυβέρνησης», καθώς «έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα άλμα και να φτιάξουμε μια νέα ραδιοτηλεόραση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών πέρα από παρεμβάσεις και κομματισμούς».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου και αυτό έγινε σήμερα.

Συνάντηση Καψή με εργαζόμενους


Ωστόσο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση  του Παντελή Καψή, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση).

Στην ανεπίσημου χαρακτήρα συνάντηση ο Π. Καψής, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσει μεταβατικά η δημόσια τηλεόραση με 2000 εργαζομένους, με τελικό στόχο να βγει στον αέρα η νέα δημόσια τηλεόραση με περίπου 1.200 εργαζόμενους.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Π. Κάψης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν  μπορούν να παρθούν οι πίσω οι απολύσεις, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις στην τρόικα και στην Μέρκελ. (Σ.Σ.: Η δουλοπρέπεια στο μεγαλείο της).

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι εργάζεται στην κατεύθυνση να φύγει το «μαύρο» από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να συμμορφωθεί η κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι με βάση αυτά που άκουσαν η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως μια λύση που δεν θα εκθέτει τον πρωθυπουργό. Συνεχίζουν, όμως, να απορρίπτουν τις εκκλήσεις για αποχώρηση από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δεδομένου ότι, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, οι εργαζόμενοι έχουν επιφορτιστεί με τη διαφύλαξη της περιουσίας της ΕΡΤ και ανησυχούν ότι σε ενδεχόμενη αποχώρησή τους η περιουσία αυτή θα μείνει αφύλακτη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Υπεύθυνοι της φύλαξης οι εργαζόμενοι

Όπως εξήγησαν στον υφυπουργό δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουν το κτίριο και το πανάκριβο εξοπλισμό του χωρίς τουλάχιστον να γίνει απογραφή των υλικών και τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου, ίσως και στο τέλος της εβδομάδας, για να συζητήσουν εκτενέστερα όλα τα καυτά ζητήματα.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν στο Ραδιομέγαρο και συνεχίζουν να κρατούν σε λειτουργία την ΕΡΤ, παράλληλα με την οργάνωση πλήθους εκδηλώσεων στον προαύλιο χώρο. Οι δημοσιογράφοι:

* Συνεχίζουν καθημερινά στην ΕΡΤ για να δείξουν ότι δεν αποδέχονται το κλείσιμο της ΕΡΤ ούτε οι ίδιοι έχουν απολυθεί.

* Με την παραμονή τους στο Ραδιομέγαρο περιφρουρούν τη δημόσια περιουσία. Δεν βρίσκονται σε κατάληψη. Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή σε επισκέπτες, καλεσμένους, απλούς πολίτες, μαθητές, δημοσιογράφους. Η παραμονή στο Ραδιομέγαρο επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

* Η μόνη παρανομία που εξακολουθεί να υφίσταται είναι η συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις δύο αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες διέταξαν να επανέλθουν άμεσα κανονικά οι συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: