ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Βενιζέλος: Φώτη μείνε γιατί… χανόμαστε!

Καθοριζόμενος πια από τον Φ. Κουβέλη, ο Ευάγγελος απευθύνει εκκλήσεις κοινής σωτηρίας.


Έντονες οι πιέσεις από την εσωκομματική αντιπολίτευση - Προς απομάκρυνση η ΔΗΜ.ΑΡ. από την κυβέρνηση;
Πλήρη διαφωνίας είναι η εικόνα από το εσωτερικό της τριμερούς κυβέρνησης, που εκπέμπεται από τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη μετά τη λήξη της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών. Η οποία συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία, αλλά και δεν έκλεισε την πληρή που άνοιξε ο Αντ. Σαμαράς, προτρεπόμενος από την ακροδεξιά που τον συμβουλεύει (Ραφαήλος Κρανιδιώτης, Δίκτυο 21 και άλλοι). 


Ο Φ. Κουβέλης είπε ότι δεν κατάληξαν σε συμφωνία, και ότι επανέφερε την πρότασή του για μεταρρύθμιση της ΕΡΤ, εν λειτουργία με όλους τους υπαλλήλους, την οποία ο Αντ.. Σαμαράς δεν δέχθηκε, παρά τα όσα οι δικοί μέντορες διέδιδαν σχετικά με υποχώρησή του. 


Επίσης, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ για το μαύρο στις οθόνες, καθώς και ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. είχε τοποθετηθεί κατηγορηματικά εναντίον της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 


Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός το έκανε ερήμην των υπουργών της ΔΗΜ.ΑΡ. και του ΠΑΣΟΚ υποδηλώνει συγκεκριμένη επιλογή του. Πολύ περισσότερο που η εσωτερική αντιπολίτευση, με την ονομασία «Αριστερό Δίκτυο» στη σύνοδο της ΚΕ του έβαλε θέμα εξόδου από την κυβέρνηση. Ήδη δύο στελέχη της ΔΗΜΑΡ από την ΝΕ Αχαΐας του το έθεσαν ευθέως με επιστολή που δημοσιοποίησαν μέσω της πατραϊκής εφημερίδας «Πελοπόννησος» στις αρχές της εβδομάδας.


Αναμένεται δήλωση και από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έχει συγκαλέσει την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο Μαξίμου συγκεντρώνονται οι υπουργοί της ΝΔ και σύμφωνα με πληροφορίες, και ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που φέρεται προβληματισμένος από την όλη εξέλιξη, που συνέβη εν αγνοία του.

Πάντως εξάντληση της τετραετίας κατά προτίμηση και με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά εν ανάγκη και μόνο με το ΠΑΣΟΚ με προγραμματική συμφωνία, θα επιδιώξει ο Α. Σαμαράς σύμφωνα  με το διάγγελμα του.


ΠΑΣΟΚ, διατήρηση της τρικομματικής 


Τη έτονη επιθυμία του ΠΑΣΟΚ να διατηρηθεί η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά ως τρικομματική κυβέρνηση με σχεδόν απροκάλυπτες πιέσεις προς τον Φώτη Κουβέλη να επανεξετάσει τη στάση του εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μακροσκελή δήλωσή του. Δήλωση που στα απλά ελληνικά θα μπορούσαμε να παραφράσουμε με το γνωστό λαϊκό γνωμικό. Τουτέστιν Φώτη μείνε γιατί… χανόμαστε!


Μέχρι αργά τη νύχτα συνεδρίαζαν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι πληροφορίες από τη ΔΗΜ.ΑΡ. που επίσης βρίσκονταν σε συνεδρίαση, αναφέρουν ότι θα αποσυρθούν οι υπουργοί της από την κυβέρνηση. Αυτό μέλλει να το διαπιστώσουμε, σήμερα, αύριο. 


Αναμένονται δηλώσεις του πρωθυπουργού, ή άλλου εκπροσώπου της κυβέρνησης, ενώ, σύμφωνα πάλι με πληροφορίες, επιστρέφει από τη συνεδρίαση του eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Ιωάννης Στουρνάρας. Υπό τύπον διαγγέλματος ο Αντ. Σαμαράς θα πιέσει τον Φ. Κουβέλη να μην διαπράξει το… ατύχημα για το οποίο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Αυτά αν και η άποψη που διαχέοντας χθες βράδυ ήταν ότι οι δύο μικροί εταίροι θα τραινάρουν τις συζητήσεις ώσπου να ευτελιστούν, αποκλείοντας επέμβαση των ΜΑΤ, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, που έχει αναπτυχθεί κίνημα συμπαράστασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: