ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Τζ. Γκαλμπρέιθ και Γ. Βαρουφάκης στους ΝΥ Τάιμς: «Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα»

Γ. Βαρουφάκης.


Μόνο η Αριστερά μπορεί να σώσει την Ελλάδα, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να σώσει την Ελλάδα» επιγράφεται άρθρο της New York Times, το οποίο υπογράφουν από κοινού οι οικονομολόγοι καθηγητές Τζέιμς Γκάλμπρειθ και Γ. Βαρουφάκης.

Οι δύο ακαδημαϊκοί περιγραφούν το κλείσιμο της ΕΡΤ και την σημασία του για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα καθώς και την συζήτηση που είχαν μαζί με τον Αλ. Τσίπρα στην ΕΡΤ3 κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων για τη δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με τους δύο ακαδημαϊκούς η κυβέρνηση Σαμαρά με τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε την ΕΡΤ «μετέτρεψε μία συζήτηση για τη λιτότητα και την οικονομία των αγορών σε έναν ανοικτό αγώνα για δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία. Σ' αυτό τον αγώνα σημειώνουν οι Τζέιμς Γκάλμπρειθ και Βαρουφάκης ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εναλλακτική και ο Τσίπρας έχει πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός».

Στη συνέχεια οι αρθρογράφοι «καθησυχάζουν» τις ΗΠΑ ότι παρά τη «συνθετότητα» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα συμφωνήσει και με την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή. «Γεγονός παραμένει» σημειώνουν «ότι το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι με την Ευρώπη και ο Τσίπρας δεν θέλει να ανοίξει καυγά με την Ουάσινγκτον».

«Ο παγκόσμιος χρηματοπιστωτικός τομέας» θα αντιμετωπίσει με τρόμο μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απόλυτα φυσιολογικό τραπεζίτες να έχουν τέτοια αντίδραση» σημειώνουν οι αρθρογράφοι για να παρατηρήσουν ότι «η αμερικάνικη κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να υιοθετήσει τόσο μυωπική στάση».

Κατά τους Τζέιμς Γκάλμπρειθ και Βαρουφάκη «εάν οι σημερινές πολιτικές δεν αλλάξουν η πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας επίκειται». «Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της Ευρώπης» σημειώνουν και προσθέτουν ότι «οι Έλληνες δεν θέλουν να αφήσουν το ευρώ ή να δουν την ευρωζώνη να αποσυντίθεται κάτι που θα συμπαρέσυρε και την ίδια την ΕΕ. Γνωρίζουν επίσης ότι η ευρωπαϊκή προσέγγιση στην κρίση με την όλο και σκληρότερη λιτότητα, όλο και μεγαλύτερα δάνεια έχει αποτύχει οικτρά».

Σύμφωνα με τους Τζέιμς Γκάλμπρειθ και Βαρουφάκη η αλλαγή της πολιτικής θα πρέπει να περιλαμβάνει την αμοιβαιοποίηση του χρέους , την αναδιάρθρωση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος με την εφαρμογή και στην Ευρώπη ενός προγράμματος tamp και μία πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία ενίσχυσης των πολιτικών για την παιδεία, την υγεία, τις συντάξεις και την ανεργία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να πολεμήσει και την αυξανόμενη πείνα και το ξενοφοβικό, νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής με γεύματα στα σχολεία και κουπόνια τροφίμων. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητούσε την εφαρμογή τέτοιων μεταρρυθμίσεων αλλά και την διάσωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τις Ηνωμένες Πολιτείες» καταλήγουν οι δύο καθηγητές στο άρθρο τους στη New York Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια: