ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μία νέα περίοδος κυοφορεί τη δημοκρατική ανατροπή

Φωτογραφία αρχείου.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
«Η τρόικα εσωτερικού συναντήθηκε την π. Δευτέρα, προχθές και χθες ξανά. Συμφωνεί κατ' ουσίαν ότι θα απολυθούν οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και δίνει μάχη πολιτικού γοήτρου για το πώς θα εφαρμοστεί η δικαστική εντολή για συχνότητα χωρίς "μαύρο". Και οι τρεις τους, ωστόσο, έδειξαν να διαπραγματεύονται ακόμη τη νομή της εξουσίας, συζητώντας για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. 

Οι μικρότεροι εταίροι, παγιδευμένοι στην κυβερνητική συμμετοχή τους, θέλουν να λειτουργούν ως τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου και ενοχλούνται από τον Σαμαρά, που συμπεριφέρεται ως επικεφαλής μονοκομματικής κυβέρνησης της Δεξιάς. Και οι τρεις τους, ωστόσο, είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν συμβιβασμό, καθώς κανείς τους δεν προκρίνει εκλογές, λύση που απαγορεύουν άλλωστε και οι δανειστές. Πάντοτε, βεβαίως, ελλοχεύει το ατύχημα...». Δηλαδή η προσφυγή σε εκλογές. Κάτι που δεν επιθυμούν οι Τροϊκανοί.

Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση κύκλων της αριστεράς από την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ για το άνοιγμα της δημόσιας τηλεόρασης και της ΕΡΑ. Δευτέρα βράδυ στην πλατεία Συντάγματος όταν ανακοινώθηκε από μεγαφώνου οι συγκεντρωθέντες ξέσπασαν σε ιαχές χαράς για την πρώτη νίκη που επιτεύθηκε κατά της εσωτερικής τρόικας. 

Ωστόσο ο ομιλητής πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι μπροστά μας θα συναντήσουμε την εντονότερη αντίδραση αυτών που υπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων.
Και νάσου ο γνωστός ακροδεξιός Μάκης Βορίδης, ης ΝΔ,  να ερμηνεύει στη συχνότητα του «105,5 στο Κόκκινο» την απόφαση  του ΣτΕ κατά το δοκούν. 

Ούτε λίγο, μήτε πολύ ο Βορίδης μας έλεγε πως  το ΣτΕ δεν διέτασσε το άνοιγμα της δημόσια τηλεόρασης κι ότι ακριβώς δικαίωνε την θέσει Σαμαρά σε αντίθεση με το αίτημα των συνδικαλιστικών σωματείων των ΜΜΕ που είχαν προσφύγει.

Αγνοούσε επιδεικτικά την αντίθετη άποψη της ΔΗΜΑΡ που ζητούσε το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ και του ΠΑΣΟΚ που ζητούσε να… ξανά μάτα πάλι συναντηθούν οι τρεις αρχηγοί μήπως και σωθούν τα προσχήματα της συμφωνίας τους με τον Σαμαρά!

Τι άλλο δείχνει αυτό από μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε ασυνεννοησία και παράλυση; Κι όμως πριν ένα χρόνο κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν, δεν θα μπορεί να κυβερνήσει γιατί έχει συνιστώσες!

 «Μοιραίοι, βουλιαγμένοι στην πολιτική αναξιοπιστία, καθώς οι μεταξύ τους έριδες και συμβιβασμοί αναδίδουν αποφορά παλαιοκομματισμού, θα πορευτούν αντάμα υπό τον φόβο της λαϊκής αποδοκιμασίας. Σε μια περίοδο που η πολιτική κρίση έχει προσλάβει και ηθική διάσταση, η εικόνα των τριών επιταχύνει αυτή την κρίση. Η παραμονή της τρικομματικής κυβέρνησης δεν σταθεροποιεί το πολιτικό σύστημα, αλλά συντελεί ολοένα και περισσότερο στην απονομιμοποίησή του. 

Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και η ενδιάθετη ροπή του Σαμαρά προς την άγρια καταστολή, τότε η παραμονή της υπό διάλυση κυβέρνησης συνιστά αιτία πολιτικής ανωμαλίας. Τι άλλο σηματοδοτεί η διακυβέρνηση της χώρας από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, η επιστράτευση των εργαζομένων και οι "επενδύσεις" με ΜΑΤ;» ρωτούν στελέχοι του ΣΥΡΙΖΑ, που μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση της Δευτέρας στο Σύνταγμα βλέπουν την εξουσία πιο κοντά από κάθε άλλη φορά;

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μοναδική για κόμμα της αριστεράς από τα χρόνια της απελευθέρωσης, ήταν ογκώδης σε μέγεθος και έντονη σε παλμό, καταλαμβάνουσα όχι μόνον τις θεατές πλευρές της πλατείας, άλλα και τις αθέατες, το γκαζόν κάτω από τα δένδρα που κατελήφθη από συγκεντρωμένους. 

Ήδη μιλώντας στο ΜΛΤ της Πάτρας την περασμένη εβδομάδα, για την προοπτική ανάληψη της κυβέρνησης, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν σύμμαχοι, ο Παύλος Κλαυδιανός από την πλειοψηφία της ΚΕΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  είπε ότι, «εάν πάρουμε το 33% στις επόμενες εκλογές, το πιθανότερο είναι ότι θα πάμε για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ενώ δεν απέκλεισε συμμαχία με άλλο κόμμα και πάντως ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αδιαφορήσει, αφήνοντας το λαό να πέσει πάλι στα χέρια αυτών που τον γονατίζουν με την πολιτική τους σήμερα».

 Η πολιτική - ηθική κρίση θα επιβαρυνθεί από τα αδιέξοδα του Μνημονίου. Η λιτότητα απειλεί τη Δημοκρατία. Τα σχεδιαζόμενα νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα θα επιδεινώσουν την πολιτική κρίση.

Τελειώνουν! Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την π. Δευτέρα, η πρώτη μετά από πολλά χρόνια, όπως προανέφερα, συγκέντρωση κόμματος της αριστεράς στο Σύνταγμα, με τον παλμό, τη μαζικότητα και το πολιτικό μήνυμά της, αποτελεί πολιτική παρέμβαση, δείχνει την αποφασιστική επιστροφή του λαϊκού παράγοντα στο πολιτικό προσκήνιο, το «κίνημα ΕΡΤ», όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε ο Αλ. Τσίπρας. Μια νέα περίοδος, με ενεργούς τους πολίτες και σε συνθήκες προϊούσας προεκλογικής περιόδου, κυοφορεί τη δημοκρατική ανατροπή.

(Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε σήμερα 21-6-2013 στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Πάτρας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: