ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Διεθνής ημέρα κινητοποίησης για την ΕΡΤ αύριο Κυριακή 23 Ιουνίου 2013



Να ενώσουν τη φωνή τους και να συντoνίσουν τις προσπάθειές τους για να ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ καλούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός των συνόρων της χώρας, αύριο, ημέρα διεθνούς κινητοποίησης για την ΕΡΤ.

Στην Ελλάδα, καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου και να συμμετάσχουν στις ανοιχτές συζητήσεις παρακολουθώντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επίσης, να βγουν σε πλατείες και δρόμους, «ενημερώνοντας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ) για να διαδώσουν το μήνυμα αντίστασης».

ΝΟΔΕ Καβάλας: Κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί δεν υποστήριζε την κυβέρνηση

Η ΕΡΤ έκλεισε επειδή οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της ΕΡΤ τον τελευταίο χρόνο «έδειξαν πως με κανέναν τρόπο δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τη νόμιμη κυβερνητική προσπάθεια». Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας (ΝΔ) Κώστα Ευθυμιάδη σε ερώτηση του δημοσιογράφου Θανάση Κολυβά στον τηλεοπτικό σταθμό Center της Καβάλας για τον λόγο που η κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Συνεχίζοντας ο Κώστας Ευθυμιάδης πρόσθεσε πως το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καθώς αν περνούσε από τη Βουλή θα υπήρχαν «οι γνωστές συνδικαλιστικές αντιδράσεις», αλλά και «η κωλυσιεργία στο κοινοβούλιο από συγκεκριμένα κόμματα που σε κάθε περίπτωση προτιμούν την αντιπολίτευση από τη δημιουργική κριτική».

Ανάκληση της ΠΝΠ για το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητά το Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για το κλείσιμο της ΕΡΤ, την άμεση επαναλειτουργία, καθώς και την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της, ζητεί με ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης την περασμένη Δευτέρα 17 Ιουνίου και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος:

«Τέτοιες πρακτικές, όπως το «μαύρο» στις οθόνες, καταλύουν τους δημοκρατικούς κανόνες και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Η αστική δημοκρατία έχει θεσμούς, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να παραβιάζονται με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως συνέβη στην περίπτωση της ΕΡΤ, με την υπέρβαση δηλαδή των ορίων της νομιμότητας».

Ακόμη: «Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας- Θράκης, ο ρόλος και η παρουσία της ΕΡΤ3 αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αναγκαίας περιφερειακής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, αφού ήταν και πρέπει να είναι ο στίβος του δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου. Η ΕΡΤ3 αποτελεί άλλωστε το μέσο προβολής της ιστορίας, του πολιτισμού, των οικονομικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της ελληνικής περιφέρειας».

Ποιοι είναι υπέρ και κατά στην απόφαση ΔΗΜΑΡ για αποχώρηση

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, αναφέρεται ότι η ΔΗΜΑΡ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν μετέχει στην κυβέρνηση και «ζήτησε από τους υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους». Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 14 υπέρ, 4 κατά και 1 αποχή από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και με 11 υπέρ, 2 κατά και 1 αποχή από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης δεν τέθηκε θέμα άρσης ή μη της εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και στο ερώτημα «τι θα πράξει η ΔΗΜΑΡ αν τεθεί τέτοιο θέμα τις επόμενες μέρες στη Βουλή», η απάντηση ηγετικών στελεχών είναι «ποιος το θέτει και γιατί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: