ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Εξαιρείται από την Κομισιόν το νερό στο σχέδιο οδηγίας για τις ιδιωτικοποιήσεις



ΝΕΟ “ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ” προέκυψε για την κυβέρνηση Σαμαρά, που μήνες τώρα μας “τσαμπουρνάει” ότι πρέπει να δώσουμε ακόμη και το νερό που πίνουμε στους ιδιώτες αγοραστές του δημοσίου πλούτου, γιατί έτσι δήθεν μας επιβάλλει η ΕΕ.  Με αφορμή την αντίδραση των πολιτών και του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια των κυβερνητικών να περάσουν “στη ζούλα” την πώληση του νερού, ο επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αυτή η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


«Ουδέποτε υπήρξε τέτοια πρόθεση, ουδέποτε ήταν αυτή η πραγματικότητα», υπογραμμίζει η Κομισιόν σχετικά με τις αναφορές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει το νερό «από την πίσω πόρτα».

Η παραπάνω επισήμανση της Κομισιόν, δια στόματος Μισέλ Μπαρνιέ, αρμοδίου επιτρόπου για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, έρχεται ως απάντηση στη διεθνή θύελλα αντιδράσεων στην ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρνιέ εξέφρασε την πρόθεσή του να εξαιρέσει τις υποδομές ύδρευσης από το σχέδιο οδηγίας για την Ανάθεση Συμβάσεων Παραχώρησης και τόνισε ότι «εδώ και μήνες υπάρχουν αναφορές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει το νερό από την “πίσω πόρτα”, μέσω της πρότασης επί των Παραχωρήσεων», βεβαιώνοντας ότι «ουδέποτε υπήρξε τέτοια πρόθεση, ουδέποτε ήταν αυτή η πραγματικότητα».

Εν τω μεταξύ, 1.471.042 υπογραφές έχει συγκεντρώσει η ΜΚΟ Right2water, στο πλαίσιο εκστρατείας της με αίτημα να αναγνωριστεί ως ανθρώπινο δικαίωμα η ύδρευση και η αποχέτευση και την αξίωση από την ΕΕ να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Right2water στέκεται δίπλα στο κίνημα πολιτών «Κίνηση 136» για την προσπάθεια να κρατήσουν τις εταιρίες ύδρευσης σε δημόσια χέρια στην Ελλάδα.

«Είναι καθήκον μας να λαμβάνουμε υπόψη ανησυχίες που εκφράζουν τόσοι πολλοί πολίτες» αναφέρει ο επίτροπος, συμπληρώνοντας πως και ο ίδιος κατανοεί τους λόγους «που εξαγριώνουν και αναστατώνουν τους πολίτες όταν τους λένε ότι οι υπηρεσίες ύδρευσης μπορεί να ιδιωτικοποιηθούν παρά τη θέλησή τους» και συμπληρώνει πως ελπίζει «η απόφαση αυτή να καθησυχάσει τους πολίτες και να στείλει το μήνυμα πως η Επιτροπή [τους] ακούει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: