ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ G 4 S



Πάτρα 26/6/2013

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Κύριε Πρόεδρε,

Στις 20/6/2013, η πολυεθνική εταιρεία ασφαλειών GROUP 4,απροειδοποίητα και αυθαίρετα προχώρησε στην απόλυση 18 εργαζομένων υπαλλήλων της, μεταξύ των οποίων εννέα συνδικαλιστές, δηλαδή σχεδόν το σύνολο της διοίκησης του σωματείου τους. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η Εταιρεία αυτή, κερδοφόρα όλο το διάστημα της δραστηριότητας της, προχώρησε στις απολύσεις αυτές, είτε γιατί δίνει υπεργολαβικά μέρος του αντικειμένου της, είτε γιατί θέλει να καλύψει τις θέσεις αυτές με άτομα μικρότερης ηλικίας και προφανώς μικρότερης αμοιβής, κυρίως όμως επιδιώκει να διαλύσει την συνδικαλιστική δράση, να υποτάξει κάθε αντίδραση, να τρομοκρατήσει όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, κάνοντας τους αδύναμους και άβουλους στην προσπάθεια υπερεκμετάλλευσης τους, ακόμα δε και στην παραβίαση της ποινικής νομοθεσίας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Για τον σκοπό αυτό, και αξιοποιώντας εργοδοτικό σωματείο που έχει ιδρύσει στην έδρα της στην Αθήνα, έχει εδώ και δύο χρόνια αλλάξει μονομερώς την συλλογική τους σύμβαση, και σήμερα τους απολύουν σαν «εργατοτεχνίτες» και όχι σαν υπαλλήλους. Προφανώς, γιατί έτσι μειώνονται οι οφειλόμενες αποζημιώσεις.

Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνεσθε, ότι στις υπάρχουσες πολιτικές συνθήκες, η ιδιωτική εργοδοσία οργιάζει σε βάρος κάθε εργατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος και οι εργαζόμενοι συμπολίτες μας της GROUP 4, σχεδόν όλοι οικογενειάρχες και με ανοιχτές κοινωνικές υποχρεώσεις, δεν πρόκειται να βρουν εύκολα κατανόηση και δικαίωση.

Στις συνθήκες αυτές το Δημοτικό μας Συμβούλιο, πρέπει να πρωτοστατήσει στην υπεράσπιση του δικαιώματος αυτών των συμπολιτών μας στην δουλειά και στην επιβίωση.

Σας παρακαλώ κύριε Πρόεδρε να ενημερώσετε την Δημοτική Αρχή και να φέρετε για συζήτηση το θέμα αυτό, πριν την ημερήσια διάταξη στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο. Για να καταγγείλουμε την GROUP 4 και τις θυγατρικές της Εταιρείες, για την παραβίαση κάθε εργατικής νομοθεσίας, να απαιτήσουμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, να καταγγείλουμε την Κυβέρνηση για την ασυδοσία που ανέχεται και επιτρέπει στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Με κάθε τιμή

Για την «Ανυπότακτη Πολιτεία»

Χρήστος Πατούχας
Δημοτικός Σύμβουλος
(www.anypotaktoi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: