ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Καθαρές λύσεις με εκλογές - Συνέντευξη του σήμερα στην ΑΥΓΗ του Σαββάτου

Από την επιβλητική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.


Προετοιμασία του κόμματος για την ανοικτή συγκέντρωση στην Πάτρα στις 4 Ιουλίου
«Ή θα κάνει αριστερή στροφή ή θα συνεχίσει την πορεία προς την άβυσσο, με επιλογές σαν τη προχθεσινή στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ». Λόγια του Αλ. Τσίπρα για την στάση της ΔΗΜΑΡ, όπου ο βουλευτής της Π. Οικονόμου αθώωσε με την ψήφο του το Ευ. Βενιζέλο, του οποίου την παραπομπή στην εξεταστική Επιτροπή είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος ηχεί σάλπισμα αντεπίθεσης για να αποκρουστούν οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να αποκρουστούν τα σχεδιαζόμενα νέα σκληρά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής αλλαγής, που θα οδηγήσει και στην αναγέννηση της χώρας.  

Και στην Πάτρα

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα «Αυγή» επανατοποθετεί την ανάγκη για συνεργασία της αριστεράς, κάτι που θα τονίσει στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει και στην Πάτρα την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στην πλ. Γεωργίου. Ήδη οι προετοιμασία του κόμματος για την ανοικτή συγκέντρωση στην Πάτρα στις 4 Ιουλίου εντείνονται με αφισοκόλληση και επαφή με τους πολίτες από κλιμάκια του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απεργάζεται «μια χώρα χωρίς δημοκρατία, εργασιακά δικαιώματα και δημόσια περιουσία» και λίγες ημέρες πριν από το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, τονίζει ότι ο νέος φορέας «πρέπει να γίνει το ενιαίο αριστερό και ριζοσπαστικό κόμμα που θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία, θα απαντήσει στην εκτροπή, θα νικήσει το Μνημόνιο και το 'νέο παλάτι', που είναι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου». Θα είναι «ένα νέο κόμμα των μελών του, χωρίς κόμματα μέσα στο κόμμα».

Για τη ΔΗΜΑΡ

Κι ενώ στελέχη όπως ο Σπ. Λυκούδης, δεν αποκλείουν συνεργασία ΔΗΜΑΡ με ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης για να αποφύγει τεμαχισμό του κόμματός του, που σήμερα μένει χωρίς την συγκολλητική ουσία που αποτελεί η συμμετοχή στη νομή της εξουσίας, δηλώνει πως το πρώην κυβερνητικό κόμμα του, θα αναζητήσει διέξοδο προς την κατεύθυνση  του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ο Αλ. Τσίπρας καλεί τη ΔΗΜΑΡ να αποφασίσει ποιον δρόμο θα πάρει, λέγοντας:
«Το σύστημα της διαπλοκής είναι σε πανικό. Και θα προχωρήσει σε μικρές και μεγάλες εκτροπές. Η κυρίαρχη αντίθεση σήμερα είναι Μνημόνιο ή δημοκρατία. Είναι Μνημόνιο ή εργασία και ανάπτυξη. Εδώ δεν χωρούν διφορούμενες απαντήσεις. 

Ας διαλέξει η ΔΗΜ.ΑΡ. με ποια πλευρά είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν τον νεοφιλελευθερισμό και τα Μνημόνια. Με σεβασμό στη διαφορετικότητά τους. Η ΔΗΜ.ΑΡ. προεκλογικά εμφανίστηκε ως η χρήσιμη συμπληρωματική κυβερνητική δύναμη για όποιον θα κέρδιζε τις εκλογές. Πολύ γρήγορα φάνηκε ότι αυτό ήταν πρόσχημα για μια προειλημμένη απόφαση συμπόρευσης με τον διεφθαρμένο και μνημονιακό δικομματισμό. Εντούτοις η ζωή έδειξε πως δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος της μνημονιακής βαρβαρότητας, κυρίως το βάρος της αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Σήμερα η «χρήσιμη συμπληρωματική κυβερνητική δύναμη», στον βαθμό που δεν αντέχει να συγκυβερνά με τους άλλους δύο, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ή θα κάνει αριστερή στροφή ή θα συνεχίσει την πορεία προς την άβυσσο, με επιλογές σαν τη προχθεσινή στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ».

Δίνει τη φωτογραφία της διαπλοκής και της πολιτικής αποσύνθεσης  της δικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Βεβαιώνει ότι ο νέος ενιαίος φορέας της Αριστεράς μπορεί να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και να νικήσει το Μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ζητά να μείνει ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι, κάτι που με κάθε δημοκρατικό και θεσμικό μέσο θα διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης προτείνει σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το μαύρο και το λουκέτο στην ΕΡΤ την προσεχή εβδομάδα.

(Όλόκληρη η συνέντευξη Τσίπρα, στο left.gr/news)

Δεν υπάρχουν σχόλια: