ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η άρνηση συλλειτουργίας οδηγεί στο… ατύχημα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε λόγο ως ενδεχόμενο

Ποιος από τους δύο εκφράζει τη γραμμή Κουβέλη; Ο ευώνυμος εξ αριστερών ή ο εκ δεξιών;


Η εμμονή Σαμαρά στο ξεπούλημα της ΕΡΤ γίνεται ο τάφος για την… τριμερή κυβέρνηση των δύο εταίρων – Κάλεσμα Κουβέλη για παραίτηση υπουργών του
Άρνηση συλλειτουργίας καταλόγισε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στον Αντ. Σαμαρά μετά την λήξη της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, ο οποίος δήλωσε πως «δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος αναφορικά με το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», αφού «η κυβέρνηση γνώριζε την κατηγορηματικότητα στις θέσεις της ΔΗΜΑΡ και προχώρησε, και μάλιστα ερήμην 4 υπουργών, των υπουργών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ και των υπουργών που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ».

Έτσι φαίνεται η άρνηση συλλειτουργίας να οδηγεί στο… ατύχημα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε λόγο ως ενδεχόμενο για την διάλυση της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρώτος στόχος παραμένει για την αριστερά η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και η προάσπιση της Δημοκρατίας.

Ωστόσο Ψαριανός, Μπίστης και Οικονόμου με πρωινές δηλώσεις τους σήμερα 21-6-13, τάσσονται υπέρ της παραμονής της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση, ενώ  από τις 11 π.μ. συνεδριάζουν η Κ.Ο.  και η Ε.Ε. προκειμένου να επανακαθορίσουν την θέση τους προς το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το αδιέξοδο της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Ο δε Βασίλης Οικονόμου δήλωσε "εκτεθειμένος", καθώς ενώ μέχρι χθες η απόφαση της ΔΗΜΑΡ ήταν να συμφωνήσει με το σχέδιο του Μαξίμου για την ΕΡΤ, τελικώς ο Φώτης Κουβέλης ήρθε σε ρήξη με τον Αντώνη Σαμαρά. 

Αντίστοιχη στάση κράτησε και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος εξέφρασε την διαφωνία του με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα σημειώνοντας πως "άλλη ήταν η απόφαση των κομματικών οργάνων και άλλα έκανε ο Φώτης Κουβέλης".


Με εισήγησή του ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε σήμερα 21-6-13, από τους τέσσερις υπουργούς της ΔΗΜΑΡ να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους από την τρικομματική κυβέρνηση κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Ε.Ε., μετά από πολύωρες εντάσεις.

Παρότι ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ δεν έδωσε στους υπουργούς Αντώνη Μανιτάκη, Αντώνη Ρουπακιώτη, Φωτεινή Σκοπούλη και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, ο ίδιος επιμένει στην θέση, που εξέφρασε και χθες, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η απόσυρση της ΔΗΜΑΡ από το σχήμα της τρικομματικής κυβέρνησης δεν συνεπάγεται ότι θα καταθέσει και πρόταση μομφής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα "συλλειτουργίας" με αιχμή του δόρατος το ζήτημα της ΕΡΤ. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την θέση Κουβέλη υποστηρίζουν και οι γενικοί γραμματείς, που τοποθετήθηκαν σε διάφορες κρατικές θέσεις από την στιγμή, που η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να στηρίξει την τρικομματική κυβέρνηση.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη τόνισε ότι "δεν υπάρχει μεταρρυθμιστική λογική στην κυβέρνηση". Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Παπαθεοδώρου αν και πήρε αποστάσεις από την απόφαση Κουβέλη να αποσυρθεί η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση δήλωσε ότι θα στηρίξει την απόφαση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: