ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Δεύτε τελευταίον... ανασχηματισμό !

Του ΝΤΙΝΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι, προφανώς, η τελευταία φορά που το ΠΑΣΟΚ μετέχει σε Κυβερνητικό σχήμα διότι απλά μετά δεν θα υπάρχει. Η επιλογή Βενιζέλου εξανέμισε τις τελευταίες ελπίδες των, εναπομεινάντων, φίλων και οπαδών του κόμματος να αλλάξει τις μνημονικές και αντιλαϊκές  επιλογές του.


Η Ν.Δ και ο κ. Σαμαράς επιδιώκουν να κρατήσουν την εξουσία παντί τρόπω  ώστε να υλοποιήσουν το πρόγραμμα των εντολέων τους σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Η ΔΗΜΑΡ είτε από ένστικτο αυτοσυντήρησης είτε από αυτοσεβασμό είτε … αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της και να μη στηρίξει με στελέχη της την Κυβέρνηση , κάτι που ίσως κάνει επιλεκτικά ως «υπεύθυνη Αριστερά».  

Βεβαίως είναι αξιοσημείωτες οι διαφοροποιήσεις των κ.κ Β. Οικονόμου…Γρ. Ψαριανού (μάλλον… αλλού ήταν ο Γρηγόρης ως συνήθως) και Ν. Μπίστη ( αν ζούσε ο πατέρας μου θα έλεγε: πάλι αυτό το «λιμοτάγαρο»;)  

Η επιλογή Βενιζέλου ουδόλως σχετίζεται με τη διάθεση και τις επιθυμίες των οπαδών του ΠΑΣΟΚ και τούτο διότι ο κ. Βενιζέλος δεν βλέπει πλέον το ΠΑΣΟΚ ως το κόμμα του αλλά ως ένα εργαλείο που θα του επιτρέψει, σε αυτή τη φάση, να βρίσκεται κοντά και μέσα στην εξουσία  και αργότερα να ενσωματωθεί, ισως,  πλήρως στη Ν.Δ.

Τα περί μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης «από την δεξιά  έως την κομμουνιστική αριστερά» ηχούν τουλάχιστον ως αστείο, εξ ου  και ο σαρκασμός πολλών εκ ακροατών και θεατών του χθεσινού του μηνύματος με το οποίο δήλωνε την πλήρη υποταγή του στις πολιτικές επιλογές του κ. Σαμαρά. 

Ο κ. Βενιζέλος έπεισε (;) του εναπομείναντες Βουλευτές του για την ανάγκη να κυβερνηθεί ο τόπος και να μη διαταραχθεί το πρόγραμμα  «σταθερότητας» της χώρας.

Και αυτοί φυσικά το δέχθηκαν διότι αντιλαμβάνονται –γνωρίζουν πως εκλογές σημαίνουν  πιο μαύρο από αυτό της ΕΡΤ  γι αυτούς.  

Αυτή είναι η τελευταία Κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ ως  κόμμα, αν υπάρξει στο μέλλον Κυβέρνηση της δεξιάς μέσα της θα φιγουράρουν Λοβέρδοι, βενιζέλοι  οι οποίοι ίσως και να φτύνουν και να αναθεματίζουν το ΠΑΣΟΚ στο οποίο αναδείχθηκαν και …μεγαλούργησαν…

Τέλος, αυτή η δικομματική Κυβέρνηση  είναι κυβέρνηση …διακοπών , είναι κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα που δεν ξεπερνά τις 100 ημέρες. 

Αυτό βέβαια δεν την κάνει λιγότερο ανάλγητη ή επικίνδυνη για το λαό τουναντίον πριν καταρρεύσει θα πληγώσει θα κατασπαράξει θα λεηλατήσει ότι μπορεί. Με την ... υπεύθυνη στήριξη του κ. Βενιζέλου και (;) του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: