ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το Υπουργείο Οικονομικών (λέγεμε Στουρνάρα) και ο εκκαθαριστής αποφάσισαν για τη Βουλή!

Από σήμερα θα βλέπουμε πρόγραμμα και από τη Βουλή.


Εκπέμπει και πάλι από σήμερα στην συχνότητα του ΕΡΤ HD!

Όπως έγινε γνωστό από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου, το κανάλι της Βουλής εκπέμπει από τη συχνότητα EΡT HD. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, για την εξέλιξη αυτή προηγήθηκε συμφωνία ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ κ. Μάναλη και το υπουργείο Οικονομικών στην κυριότητα του οποίου έχουν περιέλθει οι συχνότητες της ΕΡΤ.

Αυτό έγινε γνωστό το απόγευμα σήμερα, ενώ από το πρωί στη Βουλή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαν. Γλέζος σε επερώτηση που κατέθσε για τον σταθμό της Βουλής ερωτούσε μεταξύ άλλων:
«Πώς εξηγείται η μη αναμετάδοση του καναλιού της Βουλής; Αληθεύει ο ισχυρισμός του προεδρεύοντος στη Βουλή Λεωνίδα Γρηγοράκου στις 13.6.2013  ότι πρόκειται για καθαρά τεχνικό πρόβλημα; Αν ναι, μπορείτε να προσδιορίσετε το χρόνο που χρειάζεται μέχρι να αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα και να λειτουργήσει ξανά το κανάλι της Βουλής;».

Ωστόσο η  ΕΡΤ με τη μορφή που τη γνωρίζαμε τελείωσε. Αυτό αναφέρεται στο σημείωμα που υπογράφει ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αναστάσιος Μπάνος απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ το κοινοποιεί και στον προϊστάμενό του Νομικού Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών, τον Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Βασίλη Σουλιώτη.

Το ενημερωτικό σημείωμα του παρέδρου, το οποίο δημοσιεύεται στο vima.gr, συμφωνεί επί της ουσίας με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Η «κυκλοφορία εκδόσεων» καθώς και «κάθε άλλη δραστηριότητα», απουσιάζουν από το «διατακτικό» της Προσωρινής Διαταγής, και συνεπώς η διακοπή των εκδόσεων και κάθε άλλης δραστηριότητας, η οποία δεν συνιστά «μετάδοση ραδιοτηλεοπτικής εκπομπής» ή «λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων», διατηρείται και δεν θίγεται από την Προσωρινή Διαταγή» αναφέρεται στο κατεπείγον ενημερωτικό σημείωμα.

Σύγκλιση του ΣτΕ αύριο με πρωτοβουλία Μενουδάκου

Έτσι, αύριο Πέμπτη 20-6-2013, στις 4 μ.μ. θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, προκείμενου να επανεξετάσει συνολικά και πάλι την υπόθεση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η σύγκλιση της Επιτροπής γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Μενουδάκου, έπειτα από τις ερμηνείες που δόθηκαν από πολιτικούς και νομικούς κύκλους στην απόφασή του για προσωρινό άνοιγμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, με όρους που θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Η επιτροπή συγκροτείται από πέντε ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και αναμένεται να εκδώσει απόφαση, το πρωί της Παρασκευής.

Η Επιτροπή Αναστολών αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τόσο το κλείσιμο της ΕΡΤ, όσο και την προσωρινή επαναλειτουργία της.
Αυτά όσον αφορά το νομικό επίπεδο, που δεν έχει καμία σχέση με το πολιτικό  ζητούμενο, το οποίο αφορά την ουσία της Δημοκρατίας και το πώς επιχειρείται να κακοποιηθεί και με την ανίσχυρη νομική κάλυψη.

Διότι η ουσία της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Μενουδάκος όφειλε από την αρχή να εκδώσει απόφαση με την οποία θα εκδίδονταν προσωρινή διαταγή για την προάσπιση των συμφερόντων  των δυόμισι χιλιάδων εργαζομένων, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο. Και τούτα να γίνουν με την ΕΡΤ ανοικτή. 

Τίποτε δεν εμπόδιζε την έκδοση αυτής της ξεκάθαρης και δίκαιης απόφασης παρά μόνον οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο εντολοδόχος Σαμαράς έναντι της διατάσσουσας Γερμανίδας εκπροσώπου των οικονομικών συμφερόντων των τοκογλύφων δανειστών της χώρας μας.
Αλλά ο κ. Μενουδάκος ως μη όφειλε, έσπευσε να καλύψει και την τρύπα της ΠΝΠ που σημειώθηκε, αφού δεν όριζε τον αρμόδιο για την καταβολή αποζημιώσεων  στους απολυθέντες. Και όρισε τον εκκαθαριστή.

Εν συνεχεία από το Μαξίμου διέρρευσε ότι έδωσε ανεπίσημες διευκρινίσεις επί της γνωμοδότησής του που ελιχε κάνει πριν λίγη ώρα. Ο ίδιος το διέψευσε, αλλά οι εντυπώσεις έμειναν.

Παπαδημούλης: Να πέσουν κεφάλια

Γιαυτό και ο Δημ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να πέσουν κεφάλια με πρωινό του tweet, μετά το άρθρο του Αθηναϊκού Πρακτορείου για τις διευκρινήσεις που φερόταν ότι έδωσε ο κ. Μενουδάκος για την ΕΡΤ, οι οποίες όμως στη συνέχεια διαψεύσθηκαν.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ο κ.Μενουδάκος "αδειάζει" τις διευκρινίσεις που του απέδωσε το ΑΠΕ. Αν δεν πέσουν κεφάλια στο ΑΠΕ για την αθλιότητα, μυρίζει "εντολή Σαμαρά"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: