ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Στερητικό σύνδρομο λόγω εξάρτησης από την τρόικα Σαμαρά εμφανίστηκε στη ΔΗΜΑΡ

Φώτη την... κάτσαμε τη βάρκα. Σπύρο, τράβηκε κουπί και μούγκα εσύ!


174 στελέχη του κόμματος διαφωνούν με την απόφαση αποχώρησης από την κυβέρνηση
Φαίνεται πως δεν έχουν καταλήξει στη ΔΗΜΑΡ σχετικά με την ορθότητα της απόφασης να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Το στερητικό σύνδρομο που προκαλεί η απεξάρτηση από την κυβερνητική εξουσία Σαμαρά και η ανάγκη για εγκλιματισμό στη νέα κατάσταση που προέκυψε ως αποτέλεσμα της απόφασης για αποχώρηση, έχει και παρενέργειες.

Τόσο στο γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδη, όσο και σε στελέχη του κόμματος, που τώρα πρέπει να αφήσουν κυβερνητικές θέσεις πριν καλά-καλά ζεστάνει ο… πισινός τους την καρέκλα! 

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος χθες, τόνισε πως «η αποχώρηση από την κυβέρνηση ήταν λάθος επιλογή, σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο».

Και αυτά τα είπε, ενώ προ ημερών, αμέσως μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ερωτώμενος είχε απαντήσει ότι δεν αποκλείει την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση να παραμείνει στο ευρωπαϊκό πλαίσιο κλπ. 

 Ωστόσο ο Σπ. Λυκούδης, σύμφωνα με το MEGA, κράτησε χαμηλούς τόνους, όπως ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης, ώστε να αποφύγει η ΔΗΜΑΡ την εσωστρέφεια. Ο Φώτης Κουβέλης έσπευσε πάντως να ευχαριστήσει τον γραμματέα του κόμματος που την τελευταία εβδομάδα κράτησε το στόμα του κλειστό!

Η ωφέλεια που προέκυψε για τον Φ. Κουβέλη δεν θεωρείται σημαντική εάν λάβουμε υπόψη το κείμενο με το οποίο καταγράφουν την διαφωνία τους με την απόφαση να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, το οποίο κατέθεσαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής χθες 174 στελέχη του κόμματος.

Σε αυτό μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Πάμε μπροστά για τη δημοκρατική μεταρρυθμιστική αριστερά ή επιστρέφουμε στην πεπατημένη της «προγραμματικής αντιπολίτευσης»; Αυτά αναρωτιούνται ρητορικά και τονίζουν ότι: «Πριν από ένα χρόνο, το κόμμα μας, η Δημοκρατική Αριστερά, έκανε ένα μεγάλο βήμα, (....), και αποφάσισε τη συμμετοχή της σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας για τη σωτηρία αλλά και την ανασυγκρότηση σε υγιείς βάσεις της χώρας. Η επιλογή αυτή αποκάλυπτε υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, συνιστούσε το πρώτο απτό δείγμα γραφής μιας κυβερνώσας Αριστεράς και έριχνε το σπόρο για την αλλαγή κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με την αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας». 

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που προέρχονται απ΄ όλες τις βαθμίδες του κόμματος δηλώνουν ότι η συμμετοχή στην κυβέρνηση συνιστά σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο οφείλεται να διαφυλαχθεί και σημειώνουν ότι η απόφασή να «εγκαταλείψει το καράβι» εμφανίζεται ότι κάνει ένα άλμα στο κενό. 

Ασκείται ακόμη κριτική για αδικαιολόγητη μεγέθυνση της διαφωνίας ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και εκφράζεται ο φόβος ότι γίνεται επίκληση του αδιαμφισβήτητου πολιτικού τυχοδιωκτισμού της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών.

Για την επόμενη μέρα της ΔΗΜΑΡ προτείνουν: «Να δυναμώσουμε και να κάνουμε πιο ευδιάκριτο το πολιτικό μας στίγμα, εκείνο που από την ίδρυσή μας προσδιορίσαμε, ως φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική αριστερά. Να αναζητήσουμε σχέδιο και στρατηγική, να επαναλάβουμε την άρνησή μας και την αντίθεσή μας στον στείρο αντιπολιτευτισμό και στις επικίνδυνες πρακτικές του λαϊκισμού. Για την ανασυγκρότηση της χώρας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων».

Φυσικά με την συμμετοχή τους σε κυβέρνηση. Κι ας είναι όποια να ’ναι. Κυβέρνηση να είναι και δεν τους νοιάζει αν πρόκειται για Νεοδημοκρατική ή Συριζική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: