ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου - Νικητής η Πάτρα




Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου  Πάτρας                                                   
    “14o Διεθνές Πανόραμα”
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10α, ΤΚ 26441
τηλ/fax 2610 426779
κιν. τηλ.6932766373


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Έφτασε στην κορύφωση του το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας – «14ο Διεθνές Πανόραμα» www.independent.gr  και από την Τετάρτη 3/10 (από τις 8 το βράδυ)  προβάλει το Ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα του, όπου υπάρχουν 83 συμμετοχές: 2 Μεγάλου μήκους ταινίες, 48 μικρού μήκους, 18 ντοκιμαντέρ, 8 animations, 2 video dance, 5 video art.

Η αίθουσα προβολών του πολυχώρου ΙΝΤΕΑΛ γεμίζει καθημερινά από τις 4 το μεσημέρι, που ξεκινούν οι προβολές μέχρι αργά στις 12 το βράδυ που τελειώνουν. Ένα πραγματικά πρωτόγνωρο εργαστήρι διαλόγου των νεανικών κινηματογραφικών δημιουργιών με τους θεατές, στην πλειοψηφία τους νέοι σε ηλικία. Το φουαγιέ του ΙΝΤΕΑΛ χώρος έντονων συζητήσεων θεατών με σκηνοθέτες, θέτοντας σε δοκιμασία τους δημιουργούς. Γίνεται πράξη ο στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής ο δημιουργικός πολιτιστικός διάλογος αλλά και η γνωριμία με νέες φόρμες, νέες και διαφορετικές σχολές του κινηματογράφου και η επαφή με άλλες και μακρινές κουλτούρες, αυτός είναι και ολοκλήρωση του θεατή, σεβασμός στο διαφορετικό και αμφισβήτηση στο κατεστημένο.
   Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας συνεχίζει τη γόνιμη παρέμβασή του στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης. Ως το εξειδικευμένο κινηματογραφικό φεστιβάλ  που εστίασε σε περιβαλλοντικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, κατάφερε να κερδίσει ένα διπλό στοίχημα: δημιούργησε ισχυρούς και πολύτιμους δεσμούς με την τοπική κοινωνία της Πάτρας, ενώ ταυτόχρονα ξεπέρασε τα τοπικά όρια, πετυχαίνοντας να αναδειχθεί σε θεσμό με σημαντική διεθνή ακτινοβολία και απήχηση.
  
Σε αυτή τη προσπάθεια μόνος νικητής είναι η πόλη της Πάτρας.

Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τους θεατές την Τετάρτη 3/10 στις 8 το βράδυ στην θεματική ενότητα «Κινηματογράφος και Λαϊκή παράδοση» πριν την προβολή των ντοκιμαντέρ που περίγραφαν μουσικά έθιμα από την Κρήτη.

Ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών του Πανεπιστήμιου Πατρών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής του φεστιβάλ και τα μέλη του έπαιξαν και τραγούδησαν παραδοσιακά κρητικά τραγούδια ενώ στο τέλος προλόγισε την ταινία «Βλαστοί του Μέρωνα» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα Ρεθύμνου κ. Αλέξανδρος Σημαντήρης που ήρθε από το Ρέθυμνο ειδικά για το φεστιβάλ.

Την επόμενη μέρα είχε την σειρά της μια νέα έκπληξη για τους θεατές. Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του πολυχώρου Ιντεάλ,  στα πλαίσια  του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, προλογίσθηκε η θεματική ενότητα "Της μετανάστευσης πικρό τραγούδι"  με ένα διήγημα. 

Η Κατερίνα Γκούτη, νηπιαγωγός, διάβασε αποσπάσματα από το διήγημα του πατρινού λογοτέχνη Χρήστου Τσαντή, με τίτλο: "Γράμμα σ' ένα φίλο που έφυγε πρώτος", το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο στον 30ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2011-2012). Παράλληλα προβλήθηκαν στην οθόνη φωτογραφίες του Γιώργου Στραβόλεμου.
Το διήγημα αποτελεί μέρος της νουβέλας με τίτλο  "Φάρος" που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις "Περί Τεχνών".

Μεγάλη έκπληξη θα περιμένει τους θεατές την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 23.30 με τις ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ

Οι θεματικές ενότητες προβολών της Παρασκευής 5/10 είναι:

16.00 «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ», 17.00 «Εικόνες που αγαπάμε, εικόνες που ονειρευόμαστε, Ελληνικό σινεμά», 19.00 «Homo Politicus», 21.00 «Εικόνες που αγαπάμε, εικόνες που ονειρευόμαστε, Ελληνικό σινεμά», 22.30 «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ», 23.30 ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ

Το φεστιβάλ συνεχίζεται έως το Σάββατο 6/10 που μετά την προβολή των ταινιών στις 20.30 θα ξεκινήσει η εκδήλωση για την απονομή των βραβευμένων φωτογραφιών Πατρινών καλλιτεχνών καθώς και η βράβευση των Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών στον πολυχώρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ (Αγ. Νικολάου 4, Πάτρα) (www.inteal.gr).  Οι προβολές ξεκινούν  στις 16 μ.μ. και η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
για το πρόγραμμα προβολών με φωτογραφίες, trailers και περιγραφές των ταινιών καθώς και στιγμιότυπα απο τα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά, στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.independent.gr
  
Το Γραφείο Τύπου
του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας

 Με την υποστήριξη:
MP Productions
STUDIO AMPERSAND Γραφιστική & Τυπογραφία www.studioampersand.net
«ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ» Kέντρο Πολιτισμού - Εκδόσεις Κανακάρη 65, www.peritexnon.com.gr

Χορηγοί  Επικοινωνίας:
Protagon / ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά www.protagon.gr
Mojoradio107.7 fm www.mojoradio.gr
Διαδικτυακό περιοδικό για τον Εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr

Υποστήριξη εκθέσεων κόμικς: Αnimatic Vision www.animatic-vision.gr
Υποστήριξη Κινηματογραφικού Αφιερώματος: Εκπομπή του Mega channel «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: