ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ο Αλ. Τσίπρας επικεφαλής των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο

Αριστερά του Αλ. Τσίπρα ο ηγέτηε της γερμανικής αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ. (Πηγή: News247.gr)


Θερμή «υποδοχής» της Γερμανίδας Καγκελαρίου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα 
        Πλήθος κόσμου συμμετείχε στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Εκτιμήσεις έκαναν λόγο για συμμετοχή περισσότερων από 30.000 διαδηλωτών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, καθώς και της πορείας του ΠΑΜΕ.
Εντάσεις και επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά της επίσκεψης Μέρκελ, στο Σύνταγμα και  η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης όταν λίγο μετά τις 5 μμ και αφού αποχωρούσαν οι διαδηλωτές, η αστυνομία με επιχείρησή της έκανε χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν στη θέα των ΜΑΤ και νωρίτερα με συνέπεια τον εκτραχηλισμό των αστυνομικών δυνάμεων.
Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά: Τρεις πολίτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς και τρεις αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν 24 συλλήψεις και 217 προσαγωγές.
Μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο και ο Πρόεδρος του γερμανικού αριστερού κόμματος DIE LINKE Μπερντ Ρίξινγκερ. Ο Αλ. Τσίπρας ήταν επικεφαλής των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο «υποδοχής» της Γερμανίδας Καγκελαρίου που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα.

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα:

«Η κα Μέρκελ έρχεται σήμερα στην Αθήνα για να στηρίξει τους Μερκελιστές της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη, που τώρα, με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της λίστας, των ανθρώπων δηλαδή που προστατεύουν όταν ο λαός γονατίζει και με τα νέα βάρβαρα μέτρα, είναι ετοιμόρροποι και κινδυνεύουν από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, σήμερα στη διαδήλωση του Συντάγματος, που οργάνωσαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. 
Τόνισε δε:
«Έρχεται να τους στηρίξει, αλλά μάλλον αυτό που καταφέρνει είναι να δώσει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να δώσει ένα μήνυμα αδιαμφισβήτητο σε όλη την Ευρώπη, ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. 
Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ του ηγέτη της Γερμανικής Αριστεράς (σ.σ.: Μπερντ Ρίξινγκερ) υποδηλώνει ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους λαούς. Έχουμε να χωρίσουμε πολλά μ’ αυτούς που διαφεντεύουν τις μοίρες μας, με το κεφάλαιο στην Ευρώπη, με τις δυνάμεις που στηρίζουν τους τραπεζίτες, όλους αυτούς που έχουν καθίσει στο σβέρκο των λαών. Και το μήνυμά μας είναι ένα:  Η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης δεν θα επιτρέψει  να μετατραπεί ένας ευρωπαϊκός λαός, ο ελληνικός λαός  σε πειραματόζωο της κρίσης και να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο. Θα νικήσουμε στο τέλος, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και είμαστε περισσότεροι».

Μπερντ Ρίξινγκερ, πρόεδρος του κόμματος DIE LINKE:

Από την πλευρά του ο ηγέτης της γερμανικής αριστεράς είπε:
«Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό. Εμείς ως αριστερά της Γερμανίας διαφωνούμε κάθετα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο,  με το Μηχανισμό Στήριξης. Δεν  θέλουμε να αναγκαστούν να  πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι.  Δεν  θέλουμε  να αναγκαστούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία τους. 
Θέλουμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες  όπου ο κόσμος θα μπορεί να ζει από τη δουλειά του και να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα στους Γερμανούς συνταξιούχους και εργαζόμενους απέναντι στους Έλληνες .
 Ήρθαμε εδώ για να δηλώσουμε τη διεθνή αλληλεγγύη μας».

Σκληρή καταστολή από τα ΜΑΤ

Παρακολουθήστε παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα από την σκληρή αντιμετώπιση των διαδηλωτών εκ μέρων των δυνάμεων καταστολής της συγκυβέρνησης, δεξιών των Σαμαρά, Βενιζέλου και αριστερών του Κουβέλη. (Πηγή legt.gr).

 
 
 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: