ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

83 ταινίες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας



Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας                              
          «14ο Διεθνές Πανόραμα»
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10α, ΤΚ 26441
τηλ/fax 2610 426779
κιν. τηλ.6932766373


       «..γιατί εκτός από ψωμί
                   θέλουμε και τριαντάφυλλα...»

      Από χθες πλέον έχει τελειώσει η προβολή του μεγαλύτερου μέρους από το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της πόλης μας και πλέον παρουσιάζει το Ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα. Στο Ελληνικό τμήμα συμμετέχουν 83 ταινίες: 2 Μεγάλου μήκους ταινίες, 48 μικρού μήκους, 18 ντοκιμαντέρ, 8 animations, 2 video dance, 5 video art.

Οι τίτλοι  των θεματικών ενοτήτων που το αποτελούν είναι:
«Εικόνες που αγαπάμε, εικόνες που ονειρευόμαστε, Ελληνικό σινεμά», «Της μετανάστευσης πικρό τραγούδι», «Εγώ και ο γείτονας μου», «Η ελπίδα είναι γένους θηλυκού», «Κινηματογράφος και Λαϊκή Παράδοση», «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ».

Αυτή η ενότητα των ταινιών αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα της Οργανωτικής Επιτροπής του φεστιβάλ  που περιβάλει τους Έλληνες δημιουργούς, γι αυτό και έχει ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα – όχι όπως άλλα φεστιβάλ στη χώρα μας- για να μπορεί με το δικό της τρόπο να υποστηρίξει τους Έλληνες σκηνοθέτες.

   Το μήνυμα που στέλνει η Οργανωτική Επιτροπή είναι ότι:
«…το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας σήκωσε και φέτος την αυλαία για 14η φορά, σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη και φορτισμένη πολιτικά αλλά και οικονομικά.
    Και η φετινή διοργάνωση αποδεικνύει ότι το Φεστιβάλ είναι ένας φορέας πολιτισμού που προβάλλει το καινούργιο ενώ ταυτόχρονα αναζητά τον διάλογο με τον θεατή. Επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του τα τελευταία χρόνια, πέρα από την κινηματογραφική δημιουργία, σε πεδία όπως το θέατρο, η φωτογραφία, το κόμικς αγκάλιασε περισσότερους δημιουργούς και άγγιξε περισσότερους θεατές και δέκτες πολιτισμού.
   Σε περιόδους κρίσης η ανάγκη σύνδεσης πολιτισμού και κοινωνίας γίνεται επιτακτικότερη. Η ενασχόληση με τον πολιτισμό δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά μπορεί να παρέχει διέξοδο στην κοινωνική κατήφεια και εσωστρέφεια. Πιστό, συνεπώς, σε αυτή την φιλοσοφία το Φεστιβάλ καλωσορίζει τις δημιουργίες που αναδεικνύουν τον προβληματισμό, την αγωνία αλλά και τις αντοχές και την αγωνιστικότητα του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου. Φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει περισσότερους θεατές σε συμμετοχή και διάλογο και να διατηρήσει τον διεθνή του χαρακτήρα αναδεικνύοντας την ύπαρξη κοινών προβληματισμών σε ανθρώπους διαφορετικών διαδρομών και καταβολών.
  Ελπίζοντας πως θα εξακολουθούμε να υπάρχουμε και ως χώρα, θα πραγματοποιήσουμε το Φεστιβάλ μας "...γιατί εκτός από ψωμί θέλουμε και τριαντάφυλλα..."

   Η Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ καλεί όλους να παρακολουθήσουν από κοντά την 14η διοργάνωση έως τις 6/10/2012 στον πολυχώρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ (Αγ. Νικολάου 4, Πάτρα) (www.inteal.gr). Οι προβολές ξεκινούν στις 16 μ.μ. και η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.  Μια διοργάνωση στην πρώτη γραμμή της πολιτιστικής αντίστασης. Κόντρα στην εποχή της απαξίωσης του πολιτισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες εκδηλώσεις και τα καθημερινά στιγμιότυπα
στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.independent.gr
  
Το Γραφείο Τύπου
του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας


 Με την υποστήριξη:
MP Productions
STUDIO AMPERSAND Γραφιστική & Τυπογραφία www.studioampersand.net
«ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ» Kέντρο Πολιτισμού - Εκδόσεις Κανακάρη 65, www.peritexnon.com.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας:
Protagon / ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά www.protagon.gr
Mojoradio107.7 fm www.mojoradio.gr
Διαδικτυακό περιοδικό για τον Εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr

Υποστήριξη εκθέσεων κόμικς: Αnimatic Vision www.animatic-vision.gr
Υποστήριξη Κινηματογραφικού Αφιερώματος: Εκπομπή του Mega channel «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: