ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Θερίζει η πείνα στο Κέρας της Αφρικής!


Χωρίς σχόλια. Η φωτογραφία κραυγάζει από μόνη της.

Ενώ οι χώρες του τελούν υπό το φάσμα του εμφυλίου
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες ημέρες στη βορειανατολική επαρχία της Κένυας Τουρκάνα, στις πρώτες περιπτώσεις θανάτων από πείνα που καταγράφονται στην κατά τα άλλα πλούσια αφρικανική χώρα. Σύμφωνα με τον βουλευτή της περιοχής Τζον Μάνγιες, οι θάνατοι σημειώθηκαν σε τρία απομονωμένα χωριά όπου οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν κατάφεραν να μεταφέρουν εγκαίρως επισιτιστική βοήθεια στους κατοίκους τους.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει πως 4 εκατομμύρια Κενυάτες απειλούνται άμεσα από λιμό, καθώς η ευρύτερη περιοχή στο Κέρας της Αφρικής υποφέρει απ' τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 χρόνων. Περίπου 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την έλλειψη τροφίμων στη Σομαλία, την Κένυα, την Αιθιοπία και το Τζιμπουτί. Πέντε περιοχές στη Σομαλία, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων γύρω από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου, έχουν επισήμως κηρυχθεί σε κατάσταση λιμού.
Οι 14 νεκροί στα τρία χωριά της Κένυας ήταν όλοι ενήλικες, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η πείνα απειλεί σε μεγάλο βαθμό και τα παιδιά της περιοχής. Ο Μάνγιες, που είναι υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση συνασπισμού της Κένυας, ανέφερε πως τα θύματα της πείνας στην Τουρκάνα θα ήταν πολύ περισσότερα αν ο Ερυθρός Σταυρός δεν αναλάμβανε δράση διανέμοντας ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια στους κατοίκους. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην Κένυα, οι κάτοικοι της Τουρκάνα αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από την κυβέρνηση του Ναϊρόμπι και καλούν τη διεθνή κοινότητα να στρέψει την προσοχή της στο δράμα που ζουν τους τελευταίους μήνες.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου τα μισά απ' τα παιδιά που φθάνουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κένυας για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τη ξηρασία στη Σομαλία υποφέρουν από υποσιτισμό. "Είναι συνηθισμένο πια φαινόμενο οι αναφορές για παιδιά που πεθαίνουν καθ’ οδόν προς την Κένυα ή κατά την άφιξή τους στους καταυλισμούς", ανακοίνωσε η UNICEF. Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης, USAID, 29.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών πέθαναν από την πείνα τους τελευταίους τρεις μήνες στη νότια Σομαλία. Ο χωρητικότητας 90.000 ανθρώπων καταυλισμός Ντανταάμπ στην Κένυα, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, φιλοξενεί σήμερα 400.000 ανθρώπους.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον απηύθυνε έκκληση στους ισλαμιστές μαχητές Σεμπάμπ στη Σομαλία να παράσχουν πλήρη πρόσβαση στις ανθρωπιστικές οργανώσεις για να βοηθήσουν τον πληθυσμό, που πλήττεται από τη χειρότερη αφρικανική επισιτιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. 
Η ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, την «πιο σοβαρή διατροφική κρίση στην Αφρική» τα τελευταία 20 χρόνια. Ωστόσο η κατάσταση και στη Σομαλία επιδεινώθηκε περαιτέρω από τον διαρκή εμφύλιο πόλεμο. Οι δύο περιοχές που έχουν πληγεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από το λιμό τελούν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ έχει ζητήσει τη συγκέντρωση επιπλέον 120 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει χώρες στο Κέρας της Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: