ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Κηδεύτηκε από το νεκροταφείο Ζωγράφου ο σύντροφος Ανδρεόπουλος


Στερνό αντίο στον περίεργο παππού του σήριαλ "Είσαι το τέρι μου".



"Η αγέρωχη παρουσία του, η στεντόρεια φωνή του και οι συντροφικές παρεμβάσεις του, αποτελούν ανεξίτηλα δείγματα γραφής" τονίζει ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του

Κηδεύτηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις τρεις το μεσημέρι από το νεκροταφείο Ζωγράφου, ο ηθοποιός και συγγραφέας, Βασίλης Ανδρεόπουλος, που πέθανε τη Δευτέρα, σε ηλικία 88 χρόνων. Tον Βασίλη Ανδρεόπουλο αποχαιρέτησαν η οικογένειά του, οι φίλοι, οι σύντροφοι και παλιοί συναγωνιστές, οι ομότεχνοί του.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΠΕ του Συνασπισμού αναφέρει:

"Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Ανδρεόπουλος. Ο σύντροφος Βασίλης πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και ακολούθησε τα βήματα όλης της διαδρομής της πολυτάραχης γενιάς του. Η αγέρωχη παρουσία του, η στεντόρεια φωνή του και οι συντροφικές παρεμβάσεις του, μαζί με την πλούσια συγγραφική και καλλιτεχνική, αλλά και την έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, αποτελούν ανεξίτηλα δείγματα γραφής που θα μας κάνουν να τον θυμόμαστε. Ο σύντροφος Βασίλης Ανδρεόπουλος υπήρξε πάντα πιστός στις αξίες και τα οράματα της αριστεράς, αλλά ταυτόχρονα ανοιχτός στις νέες ιδέες και τα ρεύματα της εποχής. Η ΚΠΕ του ΣΥΝ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στους δικούς του και σε όσους τον αγάπησαν".


ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΟΣ

Το βιογραφικό του αποθανόντος είναι πλούσιο σε συνεργασίες, με πολλούς θιάσους, και σε διάφορα είδη θεάτρου. Στην Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, σε πολλά ΔΗΠΕΘΕ. Το 1949 συνέβαλε στην ίδρυση του Ρεαλιστικού Θεάτρου-Βεάκης. Όπως και μία δεκαετία αργότερα ιδρύοντας την Δωδέκατη Αυλαία, στην οποία εμφανίστηκαν πολλοί νέοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς. Το 1964 συμβάλλει στην ίδρυση ενός από τους πρώτους εταιρικούς θιάσους, του Άρματος Θεάτρου του ΣΕΗ, όπου παρουσιάστηκε η Ειρήνη του Αριστοφάνη.
Ως συγγραφέας έγραψε για το ραδιόφωνο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Πολλά θεατρικά του έργα παίχτηκαν από την Δωδέκατη Αυλαία, το Εθνικό Θέατρο και θιάσους του Ελευθέρου Θεάτρου, όπως: Κομιστής ειδήσεων, Ε. Νοικοκυραίοι, Κρεατομηχανή, Η Κληρονομιά, Ως εδώ σύντροφοι, Άγρια Παιχνίδια και Ζορμπάς, διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Καζαντζάκη.
Πρωταγωνίστησε σε 20 ταινίες: Αγάπη στα 16 το 2004, Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (Δίκη Μπελογιάννη) το 1980 , Ένα γελαστό απόγευμα  (1979), Ένας νομοταγής πολίτης (1974), Θανάσης ο πιο γρήγορος τρελός/Δικτάτωρ καλεί Θανάση (1973), Θέμα συνειδήσεως (1973), Εκείνο το καλοκαίρι (1971), Οι αμαρτωλοί (1971), Ένα αστείο κορίτσι (1970), Σκιές στην άμμο (1970), Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969), Ο μπλοφατζής (1969), Ό,τι λάμπει είναι χρυσός (1966), Παλικαράκια της παντρειάς (1963), Ο χρυσός και ο τενεκές (1962), Οργή (1962), Ψηλά τα χέρια Χίτλερ (1962), Η αυγή του θριάμβου (1960), 4 νύφες 1 γαμπρός (1958) [Ντίνος Παυλίδης] και Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956).
Έγραψε τα σενάρια: «5 γυναίκες για έναν άνδρα» (1967), «Μίνι φούστα και καράτε» (1967) και «Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα» (1970).
Ένας από τους τελευταίους τηλεοπτικούς του ρόλους ήταν στο σήριαλ «Είσαι το ταίρι μου», όπου υποδυόταν έναν περίεργο, αλλά στοργικό παππού.
Ο Βασίλης Ανδρεόπουλος, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΗ και πολλών κρατικών καλλιτεχνικών επιτροπών. Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1923, στον Πλάτανο Αιγιαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: