ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Για τον Υπουργό Προστασίας (από τον) Πολίτη


 Του ΤΑΣΟΥ ΨΑΡΡΗ

Ήταν ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, γύρω στις εννιά, όταν ένα εκτυφλωτικό φως έλουσε το σταθμευμένο αυτοκίνητο διακόπτοντας την κουβέντα του ζευγαριού που βρισκόταν μέσα. Μια σειρήνα ακούστηκε, και μετά μια παραμορφωμένη φωνή: «Βγείτε γρήγορα έξω!» Ο οδηγός άνοιξε την πόρτα και βγήκε. Το φως ήταν εκτυφλωτικό, δεν μπορούσε να δει τίποτα. «Βάλε τα χέρια πίσω από το κεφάλι!» διέταξε η φωνή κι ο νεαρός υπάκουσε. Σχεδόν αμέσως, ένα αλαφιασμένο σώμα έπεσε πάνω του και τον κόλλησε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Το ζευγάρι ρώτησε τι συμβαίνει, αλλά δεν πήρε απάντηση. Ο προβολέας συνέχισε να κάνει τη δουλειά του, το ίδιο κι ο αστυνομικός που ψαχούλευε τα ρούχα του νεαρού.
Στις συνεχείς ερωτήσεις του, δεν έλεγε κουβέντα. Το μόνο που έκανε ήταν να τον πιέζει με το γόνατο στο πορτμπαγκάζ αποκαλώντας τον καθίκι. Όταν ήταν βέβαιο ότι δεν βρήκε τίποτα πάνω του, άρχισε να κάνει ερωτήσεις: Τι δουλειά έχετε εδώ, γιατί έχετε σταματήσει, από πού είστε, τι κρύβετε στο αυτοκίνητο. Οι απαντήσεις τους δεν τον ικανοποίησαν.
 Η κοπέλα τον παρακάλεσε να αφήσει τον συνοδό της, κι εκείνος γύρισε και της είπε: «Άμα ξαναμιλήσεις, θα σας κλείσω μέσα και τους δύο». Ζήτησε από τον νεαρό να βγάλει το μπουφάν του, το έβγαλε, το έψαξε καλά καλά, παρ’ όλο που το είχε ήδη ψάξει, και μετά το πέταξε στην άσφαλτο.
Έβγαλε ένα ζευγάρι χειροπέδες και του τις πέρασε. Έκανε σήμα προς τα πίσω, κι ένας δεύτερος αστυνομικός εμφανίστηκε. «Θα ψάξω μέσα» είπε ο πρώτος στον δεύτερο και χώθηκε στο αυτοκίνητο. Άνοιξε το ντουλαπάκι και πέταξε τριγύρω ό,τι βρήκε. Έπειτα πήρε την τσάντα της κοπέλας και την έκανε φύλλο και φτερό. Βγήκε χτυπώντας δυνατά την πόρτα. Πλησίασε τον νεαρό, του έριξε μια αυστηρή ματιά και του έλυσε τις χειροπέδες. «Δρόμο» είπε, «και να μην σας ξαναδώ εδώ».
Αυτό είναι ένα δείγμα του νέου αέρα που πνέει στις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη. Ενός αέρα που χαρακτηρίζεται από χρήση σωματικής βίας, προσβολές, φθορά ιδιωτικής περιουσίας, γελοιοποίηση της ανθρώπινης προσωπικότητας, επιδεικτική καταστρατήγηση κάθε δικαιώματος και νόμου.
Οι πολιτικές αρχές έχουν παράσχει στους υφισταμένους τους κάθε μέσο και δυνατότητα προκειμένου να εκτελέσουν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους: σειρήνες, προβολείς, χειροπέδες, γόνατα στη μέση. Η ποικιλία μοιάζει ανεξάντλητη. Απ’ ό,τι φαίνεται, είμαστε όλοι ύποπτοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: