Από τους αγώνες των τουρκικών συνδικάτων. |
Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων στην Άγκυρα
Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή της κούρδισσας συνδικαλίστριας και αγωνίστριας της αριστεράς Gulaferit Unsal μετά την απόφαση (με πλειοψηφία 2:1) του τριμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης να εκδοθεί στη Γερμανία. Κατόπιν τούτου έγινε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί τις προσεχείς μέρες στον Άρειο Πάγο.
Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος της από τις γερμανικές αρχές με την κατηγορία για συμμετοχή της στην κουρδική οργάνωση DHKP-C που έχει τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν συμμετέχει στην παραπάνω οργάνωση αλλά διώκεται για τη συνδικαλιστική της δράση στην Τουρκία.
Το δικαστήριο χωρίς σοβαρή αιτιολογία δέχθηκε να εξετασθούν στην ακροαματική διαδικασία μόνο δύο από τους εννιά μάρτυρες υπεράσπισης. Έτσι εξετάσθηκαν ο Τάσος Κουράκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος γεν. γραμματέας του ΕΚΘ.
Η Gulaferit Unsal όπως και οι συνήγοροι υπεράσπισης τόνισαν ότι η έκδοσή της στη Γερμανία ανοίγει τον δρόμο για την απέλασή της στην Τουρκία πράγμα που συνιστά άμεσο κίνδυνο για την ίδια της τη ζωή. Συγκεκριμένα ο Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι:
«Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου ικανοποιώντας το αίτημα της γερμανικής δικαιοσύνης στην ουσία ποινικοποιεί τις ιδέες της Gulaferit Unsal και όχι τη δράση της, η οποία είναι καθόλα νόμιμη. Στο πρόσωπό της διώκονται όλοι οι αγωνιστές και αγωνίστριες της κοινωνικής απελευθέρωσης. Το διαδίκτυο, η αρθρογραφία, τα ψηφίσματα και οι δρόμοι μπορούν να αποτρέψουν να οδηγηθεί η Gulaferit Unsal πρώτα στις γερμανικές φυλακές και από εκεί στα λευκά κελιά το σφαγείο της Τουρκίας. Το έχουμε πετύχει στο παρελθόν θα το κάνουμε και τώρα. Δεν έχουμε χρόνο. Δεν θα τους χαρίσουμε τίποτε".
Τη συμπαράστασή της στη Gulaferit Unsal είχε μεταξύ άλλων εκφράσει και η ΟΛΜΕ η οποία στην ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι η Unsal ήταν ενεργή στο κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων, στον κοινωνικό αγώνα στην Τουρκία και από τα ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου BEMSEN (Συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων) στην Άγκυρα» ζητώντας παράλληλα την άμεση απελευθέρωσή της και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου