ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Έραψε τα χείλη του στόματός του διεκδικώντας το δίκιο του!

ΔΕΙΤΕ τα δύο βίντεο με τους απεργούς στην πύλη του λιμένα Πατρών


Δυο Ιρανοί πρόσφυγες σε απεργία πείνας και δίψας στον λιμένα Πατρών. - Ο ένας καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε από αστυνομικούς

Σε απεργία πείνας και με ραμμένο το στόμα του, με μισινέζα, είναι ξαπλωμένος από τις 10-8-2011, στην είσοδο του πρώην διεθνούς επιβατηγού σταθμού «Π. Κανελλόπουλος» του λιμένος Πατρών, ο 47χρονος Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας, Φάρσνπωφ Βαχίντ διεκδικώντας το δίκιο του από την Ελληνική Πολιτεία. Στο έσχατο σημείο της άρνησης φαγητού και νερού έφθασε ο Βαχίντ, καθώς όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα βασανισμού από την Αστυνομία στην οποία προσήχθη αναιτίως, παρά το γεγονός ότι κατέχει νόμιμο ιρανικό διαβατήριο και ειδικό δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα, εκδωθέν από το Τμήμα Πολιτικού Ασύλου του ΥΔΤ και ο ίδιος είναι καταχωρημένος με αρ. φακέλου ΤΠΑ 6343.

Ταυτότητα πολιτικού πρόσφυγα επιδεικνύει ο Βαχίντ.
  Σε σχετική ερώτηση, του gzmosxos.blogspot, ο Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας έδειξε τα δάκτυλα του δεξιού χεριού του, ένα των οποίων κατέστη παράλυτο από τον βασανισμό και παρέπεμψε στα σημειώματα που ανήρτησε στην τζαμαρία του σταθμού.
Από την 4-8-2011 ο Βαχίντ με αίτησή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρει:

«Θέλω να μεριμνήσετε κατά του αστυνομικού Αθηνών και τα όργανα (της Αστυνομίας). Είμαι ένας άγνωστος πολιτικός και αντιμετωπίστηκα με ξύλο και απειλές. Κύριοι δικαστές, όταν δίνω μάχη για τα δικαιώματά μου είμαι ένοχος; Γιατί δεν με πήγαν στα δικαστήρια; Για διαμαρτυρία (αποφάσισα) να ράψω τα χείλη μου για να πάρω απάντηση από το Δικαστήριο. Θέλω να δικαστώ στην έδρα του HOMAN RAYT (σ.σ.: Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Αισθάνομαι ανασφαλής για τη ζωή μου από τους Μουσουλμάνους και την Αστυνομία».

Η αίτηση προς την Εισαγγελία.
 Διευκρινίζεται ότι ο Βαχίντ εβαπτίσθη χριστιανός προτεστάντης, μαζί με άλλους τέσσερις ομοεθνείς του. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους της ανασφάλειας που τον διακατέχει και πιθανή αιτία ψυχολογικών προβλημάτων, από τα οποία υποφέρει.
Στο μεταξύ από το πρωί σήμερα 11-8-2011, στο πλευρό του πολιτικού πρόσφυγα στέκεται και ο ομοεθνής του 45χρονος Αχμέντ Αλή, που διεκδικεί παραμονή στη χώρα μας καθώς το τυραννικό καθεστώς του Ιράν είναι απειλή για τη ζωή του. Αντί της παροχής ασύλου η ΕΛΑΣ, στις 18-5-2011, του επέδωσε υπηρεσιακό σημείωμα της υποδιεύθυνσης αλλοδαπών και δίωξης λαθρομετανάστευσης Αττικής, με το οποίο τον υποχρεώνει να εγκαταλείψει την χώρα εντός 30 ημερών. Ο Αχμέντ Αλή προχώρησε σε απεργία πείνας και δέχεται μόνον νερό.

Αριστερά ο Βαχίντ και δεξιά ο Αλή



Δεν υπάρχουν σχόλια: