ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η "ντροπή" για τα επεισόδια κυριαρχεί στον βρετανικό Τύπο


Το πρωτοσέλιδο του Γκάρντιαν μιλά.


Αλλά και επικρίσεις προς τον συντηρητικό Κάμερον για τον τρόπο που χειρίσθηκε το θέμα

ντροπή της Βρετανίας" είναι ο τίτλος της "Daily Mirror" σε μια διπλή σελίδα που δείχνει σε πρώτο πλάνο έναν αστυνομικό των δυνάμεων καταστολής μπροστά σε ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο. Σε άρθρό της η εφημερίδα "Daily Mail" κατήγγειλε την "αποκαρδιωτική ανηθικότητα που ντροπιάζει τη Βρετανία" καλώντας στην πρώτη της σελίδα να "υπάρξει ανταπόδοση" από τους αστυνομικούς των δυνάμεων καταστολής.
Αρκετές είναι οι εφημερίδες που δημοσίευσαν παράλληλα φωτογραφίες κατοίκων που κρατούν σκούπες, βούρτσες και είναι έτοιμοι να καθαρίσουν τους δρόμους. Μια νεαρή ξανθιά ποζάρει στον φακό φορώντας ένα μπλουζάκι όπου έχει γράψει: "Οι πλιατσικολόγοι είναι παλιάνθρωποι".
Οι εφημερίδες "Guardian", "Daily Telegraph" και "Times" επέμειναν πάντως στο γεγονός ότι οι ταραχές κερδίζουν έδαφος σε όλη τη χώρα. "Η αναρχία εξαπλώνεται" ήταν έτσι ο πηχυαίος τίτλος της Daily Telegraph. "Το Λονδίνο σιγοβράζει, αλλά οι φλόγες απλώνονται" παρατηρούσαν οι Times με τη φωτογραφία ενός αστυνομικού να κρατά από το λουρί ένα σκύλο μπροστά σε ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο στο Μπέρμιγχαμ, που ήταν το θέατρο νέων βίαιων επεισοδίων την προχθεσινή νύχτα.
Ίδιο τόνο και από την "Guardian": "Υψηλή ασφάλεια στο Λονδίνο, η βία φλέγει τη χώρα" με μια φωτογραφία στην πρώτη της σελίδα αστυνομικών να τρέχουν στο Μάντσεστερ, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες ταραχές τη νύχτα.

Ο γαλλικός Τύπος

ο κύμα βίας που σαρώνει τις φτωχές συνοικίες του Λονδίνου θα μπορούσε να ξεσπάσει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη" παρατηρούσε η "Le Figaro", κάνοντας, όπως και πολλές άλλες γαλλικές εφημερίδες, τον παραλληλισμό με τις ταραχές που ξέσπασαν στις συνοικίες του Παρισιού το 2005.
ι ταραχές του Λονδίνου σημαίνουν πολύ σοβαρό συναγερμό για τη Βρετανία. Αλλά επίσης για όλες τις δυτικές κοινωνίες της μετανάστευσης και των ανισοτήτων" έγραψε η "Liberation".
κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον αντιμετωπίζει μία μεγάλη πρόκληση, τη στιγμή που τα περιθώρια οικονομικών ελιγμών είναι μικρά και η πολιτική της λιτότητας την έχει οδηγήσει στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών" σημείωσε από την πλευρά της η "La Croix".

Ο ιρανικός Τύπος

Ο σχολιαστής των "Νιου Γιορκ Τάιμς" Ρόμπερτ Μακλέι παρατήρησε: "Οι Αμερικανοί αναγνώστες μπορεί να ξαφνιαστούν μαθαίνοντας ότι τα μέλη των δυνάμεων της τάξης που έχουν καθήκον να θέσουν τέλος στα επεισόδια είναι άοπλα".
Εντελώς διαφορετική είναι η αίσθηση των ιρανικών, ελεγχόμενων, ΜΜΕ. Ο ιρανικός Τύπος σημείωσε ότι η Βρετανία φέρθηκε πολύ σκληρά στους διαδηλωτές, τους οποίους εμφανίζει ως πολίτες που διαμαρτύρονται για τις κακές συνθήκες ζωής και τη συμπεριφορά της αστυνομίας. Η ιρανική κυβέρνηση, που συνήθως είναι αντικείμενο κριτικής για τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους διαδηλωτές, καταδίκασε την "αστυνομική βιαιότητα" κατά αθώων ατόμων...
Οι κινεζικοί "Global Times" από την πλευρά τους έγραψαν ότι τα επεισόδια και η αμερικανική κρίση χρέους δείχνουν ότι οι δυτικές δημοκρατίες "είναι στα όριά τους". "Ωστόσο, τα προβλήματα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, η μαζική δολοφονία στη Νορβηγία και οι διαμαρτυρίες στο Ισραήλ κατά του υψηλού κόστους ζωής δείχνουν ότι οι Κινέζοι πράγματι δεν κατανοούν αρκετά τα συν και τα πλην μιας βιομηχανοποιημένης κοινωνίας" έγραψαν οι "Global Times".

Δεν υπάρχουν σχόλια: