ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Λιτότητα από πάνω προς τα κάτω εφαρμόζει το ΑΚΕΛ στην Κύπρο


20-3-2010, Κλάους, γεύμα από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος προς τον Κύπριο Πρόεδρο (κέντρο).


Δυσαρεστημένοι οι "Financial Times" και οι οίκοι αξιολόγησης που θέλουν συνταγές να φορτώνουν τα βάρη στους εργαζομένους
 
Πριν από δύο βδομάδες και με αφορμή την πολύνεκρη έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου oι "Financial Times" επιτέθηκαν στην Κύπρο και ειδικά στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια χαρακτηρίζοντάς τον "κομμουνιστή παλαιάς κοπής" και ζητώντας την απομάκρυνσή του, καθώς του χρέωναν προσωπικά όλα τα δεινά της Κύπρου. Λίγες μέρες μετά τη σκυτάλη πήραν οι οίκοι αξιολόγησης και η Κύπρος ακολούθησε τις περισσότερες πια χώρες της Ευρώπης στον δρόμο της υποβάθμισης της οικονομίας και της λήψης μέτρων λιτότητας.
Και επειδή η κυβέρνηση της Κύπρου είναι "κομμουνιστές παλαιάς κοπής" το πακέτο λιτότητας που πρότεινε η κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο προσφυγής στον μηχανισμό διάσωσης είναι ένα πρόγραμμα λιτότητας "από πάνω προς τα κάτω". Η Κύπρος φιλοδοξεί να εξοικονομήσει περίπου 600 εκατ. ευρώ αυξάνοντας τους φορολογικούς συντελεστές για τα υψηλά εισοδήματα άνω των 60 χιλ. ευρώ τον χρόνο, επιβάλλοντας αύξηση του φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις και με μία συγκρατημένη - κατ' αναλογίαν αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 15 στα 17%. Κι όχι μόνον αυτό αλλά κατέληξε στις προτάσεις αυτές έχοντας επιτύχει τη σύμφωνη γνώμη των συνδικάτων.
Απέναντί της η κυπριακή κυβέρνηση έχει τον Δημοκρατικό Συναγερμό το δεξιό κόμμα της Κύπρου το οποίο ζητεί Μνημόνιο α λά ελληνικά με μέτρα που θα θίγουν την εργασία και όχι το κεφάλαιο και με την υποστήριξη διαφόρων καλοθελητών εκτός Κύπρου. Γι' αυτούς τους τελευταίους, η Λευκωσία θεωρεί, πως συνδυάζουν την ιδεολογική επίθεση στο ΑΚΕΛ που χαλάει τη νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή σούπα με τις ρωσικές τοποθετήσεις στο νησί, που τώρα μεσούσης της κρίσης θα μπορούσαν να αποτελέσουν το μήλο της έριδας για διάφορα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά συμφέροντα.

20-3-10, μέλη του φιλοκυπριακού συλλόγου  "Αχαιών Ακτή" στην Αχάια Κλάους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: