ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Απίστευτο κι όμως αληθινό, παιδικός υποσιτισμός και στις ΗΠΑ


Η οικονομική κρίση ακούμπισε τις φτωχές οικογένειες.
Αν η κακή διατροφή πάρει μόνιμο χαρακτήρα, τα παιδιά κινδυνεύουν με υστέρηση στη διανοητική και κινητική ανάπτυξή τους
 
Αν πιστεύει κανείς ότι φαινόμενα παιδικού υποσιτισμού αφορούν μόνο χώρες της Αφρικής, κάνει λάθος. Σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Βοστώνης, στα Επείγοντα Περιστατικά γίνονται δεκτά όλο και περισσότερα βρέφη που πάσχουν από... υποσιτισμό. Πολλές οικογένειες δεν είναι σε θέση να προσφέρουν στα παιδιά τους θρεπτικά γεύματα, εξηγούν οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου της Βοστώνης. Αν η κακή διατροφή πάρει μόνιμο χαρακτήρα, τα παιδιά κινδυνεύουν με υστέρηση στη διανοητική και κινητική ανάπτυξή τους.
Το 2007, έναν χρόνο πριν από την οικονομική κρίση, το 12% των παιδιών κάτω των τριών ετών που ήσαν υπό παρακολούθηση στα Επείγοντα Περιστατικά ήταν ελλιποβαρή σε σχέση με την ηλικία τους. Το 2010 το ποσοστό τους ήταν 18% και αυτή η τάση παραμένει αυξητική, όπως εξηγεί η γιατρός Μέγκαν Σέιντελ, καθηγητής παιδιατρικής και δημόσιας υγείας στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης.
ι τιμές των ειδών διατροφής δεν παύουν να αυξάνονται ενώ οι μισθοί δεν ακολουθούν την ίδια πορεία" εξηγεί η ίδια, με αποτέλεσμα "οι οικογένειες να δυσκολεύονται να εξισορροπήσουν τα γεύματά τους".
Οι υπηρεσίες Επειγόντων Περιστατικών διαπίστωσαν επίσης εντυπωσιακή αύξηση του ποσοστού των οικογενειών με παιδιά που αναγνωρίζουν ότι δεν τρώνε ανάλογα με την όρεξή τους -το ποσοστό αυτό ήταν 18% το 2007 και 28% το 2010. Μεταξύ αυτών των παιδιών που τα παρακολουθούν στα Επείγοντα Περιστατικά βρίσκεται και ο Τζόρνταν Τέρνερ Γκουντ. Ζυγίζει λιγότερο από 9 κιλά σε ηλικία ενός έτους, ενώ η πλειοψηφία των παιδιών της ηλικίας του ξεπερνούν τα 12 κιλά.
Η 27χρονη μητέρα του εξήγησε ότι ζούσε με τον γιο της σε ένα ξενοδοχείο όπου ήταν δύσκολο να μαγειρέψει γιατί υπήρχε μόνο ένας φούρνος μικροκυμάτων και ο "Τζόρνταν, παρότι έτρωγε από όλα, δεν πάχαινε"... Η 27χρονη, που δούλευε σε τηλεπωλήσεις πριν απολυθεί, εξαρτάται σήμερα από την κοινωνική βοήθεια για να θρέψει τα τρία της παιδιά. Ο Τζόρνταν πήρε βάρος, ωστόσο η μητέρα του παρατηρεί ότι η κατάστασή του παραμένει εύθραυστη.
Η κακή διατροφή μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στα νεαρά παιδιά, των οποίων ο εγκέφαλος είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Η έλλειψη τροφής μπορεί να επηρεάσει με τρόπο ανεπανόρθωτο τις αναλυτικές, κοινωνικές και ψυχολογικές δυνατότητες των παιδιών, εξηγεί μιλώντας στην εφημερίδα "Μπόστον Γκλόουμπ" ο καθηγητής επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας στο πανεπιστήμιο του Γέιλ, Ραφαέλ Πέρεζ Εσκαμίγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: