ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Τρεις μήνες απλήρωτοι οι νοσηλευτές σηκώνουν το δικό τους σταυρό!


Αν μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε αυτές πόσο αξίζουν κ. Λοβέρδο;

Καθημερινά τρίωρες στάσεις εργασίας στα παραρτήματα του ΕΕΣ δεν συγκινούν τον Υπουργό –
Καιρός Μνημονίου γαρ
 
Κοντεύουν να κλείσουν δύο μήνες από τις 23-6-2011, που βρίσκονται σε καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας. Κάθε πρωί από τότε και με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, περίπου τριάντα εργαζόμενοι στο κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου, επί της διασταύρωσης Αγ. Διονυσίου και 28ης Οκτωβρίου (πρώην Καρόλου).
Πίσω τους ένα πανό, που για το διάστημα της τρίωρης διαμαρτυρίας φράζει την είσοδο της Καρόλου, ενημερώνει  το κοινό: «Στάση εργασίας 8-11». Ένα πανό ακόμη, αναρτημένο στο κάγκελο επί της οδού Αγ. Διονυσίου, θέτει το ερώτημα: «Για πόσο ακόμη απλήρωτοι; Στάσεις εργασίας από 23/6».
Μία βουβή διαμαρτυρία, που δεν έχει τη δύναμη να κλείσει διόδια, να φράξει εθνικές οδούς, να πολιορκήσει υπουργούς, ώστε να γίνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις και που δεν θέλει να προβεί σε τολμηρές ακτιβιστικές ενέργειες, οι οποίες θα κάνουν γνώριμες στο ευρύτερο κοινό τις υποκείμενες προσωπικότητες και τα αιτήματα για τα οποία διαμαρτύρονται. Που δείχνει όμως σε τι χάλια οδηγείται ο τομέας της Υγείας.
Τρεις μήνες απλήρωτοι τουλάχιστον 570 εργαζόμενοι στον ΕΕΣ σε όλη την Επικράτεια, εκ των οποίων 30 στην Πάτρα, παλεύουν να αναδείξουν το αυτονόητο δικαίωμά τους. Πράγματα αδιανόητα για παλαιότερες εποχές, πριν Μνημονίου.
Πριν περίπου ένα χρόνο, σε εφημερίδα της Πάτρας είχα γράψει σε κάποιο άρθρο μου, ότι από τώρα που φορτωνόμαστε το Μνημόνιο και στο εξής, θα είναι αυτό που θα καθορίζει κάθε ενέργεια μας και την στάση μας απέναντι στις πληγές που ανοίγουν!
Ο Αχαιός υπουργός Υγείας κύριος Α. Λοβέρδος δεν φαίνεται να συγκινείται από το δράμα των εργαζομένων. Η ισοπεδωτική πολιτική που ακολουθεί έναντι των πάντων παραδίδει την δημόσια Υγεία σε χέρια ιδιωτών. Και πάντως αποτελεί αμελητέο ζήτημα γι αυτόν η υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών του ΕΕΣ.
Όμως το θέμα παραμένει. Οι εργαζόμενοι ακόμη είναι απλήρωτοι. Και αυτό δεν τιμά την χώρα μας. Δεν είναι και η καλύτερη εικόνα για τον διερχόμενο τουρίστα, να βλέπει νοσοκομειακούς σε αυτή την κατάντια.
Ο γενικότερος στόχος της κυβέρνησης Παπανδρέου – εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι για να γίνονται εύκολα λεία αδυσώπητων ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται την Υγεία – φαίνεται να εξυπηρετείται. Και ας μιλά ο κ. Λοβέρδος για αναβάθμισή της…
«Πλησιάζεται τους τρεις μήνες με στάσεις εργασίας κάθε μέρα. Πόσο ακόμα;» η ερώτηση. Και η απάντηση: «Τέλος Αυγούστου σταματάμε και από κει και πέρα ό,τι αποφασίσει η Ομοσπονδία μας».
Απάντηση που δεν εμπνέεται από την μαχητική διεκδικητικότητα άλλων καιρών! Απάντηση που είναι συνώνυμη του «Θα δούμε». Κι αυτό είναι ένα ακόμη σημείο των καιρών των ατέλειωτων Μνημονίων. 
Αλλά όταν η ύφεση το δεύτερο τρίμηνο είναι περίπου διπλάσια από την πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου (Μνημονίου 2) για φέτος. Όταν η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) παραδέχεται παιχνίδι με τα "μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία". Όταν  η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε περιδίνηση αποανάπτυξης. Όταν  η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησε κατά 6,9% και διορθώνει στο 8,1% την ύφεση για το πρώτο τρίμηνο έναντι 5,5% που είχε ανακοινώσει αρχικά. Όταν η ΕΛΣΤΑΤ παραδέχεται ότι το 6,9% δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού δεν ανακοινώνει το γνωστό "εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ". Κι όταν είναι το τρίτο κατά σειρά κακό νέο αυτή την εβδομάδα, μετά την εκτόξευση της ανεργίας τον Μάιο στο 16,6% και την κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής και της οικοδομικής δραστηριότητας.
Τότε η ύφεση αντανακλά την καθίζηση της εγχώριας ζήτησης, δηλαδή του εισοδήματος, καθώς και την ανυπαρξία επενδύσεων. Ε, αυτήν την ανυπαρξία εκμεταλλεύονται τα σάυλωκ της κυβερνητικής εξουσίας για να παραδώσουν σε χρυσοκάνθαρους ιδιώτες και τον τομέα της Υγείας. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες…
Πως λοιπόν να μην είναι επίκαιρο το αίτημα της αριστεράς. Εκλογές τώρα, για να απαλλαχτεί ο τόπος από αυτούς που ξεπουλούν την Ελλάδα καθημερινά, κομμάτι-κομμάτι και αυτό το όνειδος το ονομάζουν εκσυγχρονισμό!  

Τα ασθενοφόρα σε ακινησία, οι εργαζόμενοι σε απεργία. Πάμε καλά στην Υγεία;



Δεν υπάρχουν σχόλια: