ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

«Αρουραίος» από την Ανατολή τρομοκρατεί κυβερνήσεις!


(Χωρίς λόγια)

 Πολλοί δυτικοί Οργανισμοί έχουν πέσει θύματά του και οι υποψίες στρέφονται στην Κίνα


Τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα οργανωμένο μηχανισμό κυβερνοεπιθέσεων κατά δικτύων 72 οργανισμών, κυβερνήσεων και εταιρειών σ' όλο τον κόσμο, ισχυρίζεται ότι εντόπισε και ανέσχεσε η γνωστή εταιρεία ασφάλειας δικτύων McAffe, “φωτογραφίζοντας” ως υπεύθυνη την Κίνα.
Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, οι επιθέσεις σημειώθηκαν την τελευταία πενταετία και ο μακρύς κατάλογος των “θυμάτων” περιλαμβάνει τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ταϊβάν, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας, του Βιετνάμ και του Καναδά, τον ΟΗΕ, την Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ και πολλές εταιρείες - από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και της τεχνολογίας. Ανάμεσά τους, 12 εταιρείες προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού στις ΗΠΑ, εταιρείες από τους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας, της ηλιακής ενέργειας, της βιομηχανίας ατσαλιού, των δορυφορικών επικοινωνιών, λογιστικών γραφείων και μέσων ενημέρωσης.
Η McAfee, που εντόπισε το δίκτυο και του έδωσε την κωδική ονομασία “Επιχείρηση Σκιώδης Αρουραίος”, υποστηρίζει πως ο "δράστης" είναι ένας, αλλά απέφυγε να αποκαλύψει την "ταυτότητά" του. Ωστόσο ειδικοί του τομέα ασφάλειας υπολογιστικών δικτύων αφήνουν να διαρρεύσει ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται η Κίνα...
Στην περίπτωση των Ηνωμένων Εθνών, οι “κυβερνοεισβολείς” διείσδυσαν στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας του Οργανισμού, στη Γενεύη, το 2008, και επί δύο χρόνια υπέκλεπταν απόρρητα δεδομένα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, σύμφωνα με την McAfee.
Ο αντιπρόεδρος της φίρμας, Ντμίτρι Αλπέροβιτς, δήλωσε σχετικά ότι στόχος των εισβολέων ήταν η συλλογή πληροφοριών από τον στρατιωτικό, τον διπλωματικό και τον οικονομικό τομέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απώλεια των δεδομένων αυτών αντιπροσωπεύει μια τεράστια οικονομική απειλή. “Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στην ιστορία 'μεταφορά' πλούτου υπό την έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας “ τόνισε ο Αλπέροβιτς.
Η αμερικανική εταιρεία, που εδρεύει στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας, σχημάτισε εικόνα της έκτασης του δικτύου των “εισβολέων” εφέτος τον Μάρτιο, όταν οι ερευνητές της εντόπισαν αρχεία καταγραφής των επιθέσεων εξετάζοντας τα περιεχόμενο ενός “σέρβερ-ρομπότ” εντολών και ελέγχου, τον οποίο είχαν ανακαλύψει τυχαία το 2009, στο πλαίσιο άλλης έρευνας.
Κάποιες από τις επιθέσεις είχαν διάρκεια μόλις ενός μηνός, ωστόσο η μεγαλύτερη, με στόχο την Ολυμπιακή Επιτροπή χώρας που δεν κατονομάζεται, διήρκεσε επί 28 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: