ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΣΥΡΙΖΑ: Ελντοράντο για λίγους, καταστροφή για τους πολλούς


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Αμμανατίδου υπογραμμίζει ότι η εξόρυξη χρυσού στην Θράκη θα τη μετατρέψει σε "κρανίου τόπο".  

Η εξορυκτική δραστηριότητα χρυσού  θα έχει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα για τους φυσικούς πόρους της περιοχής και καταστροφικές επιπτώσεις για το περιβάλλον

Την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στην οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα εκμετάλλευσης χρυσοφόρων κοιτασμάτων στη Θράκη διατύπωσαν ομόφωνα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Την ίδια στιγμή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Αμμανατίδου - Πασχαλίδου έφερε το θέμα στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η εξόρυξη χρυσού στην περιοχή θα τη μετατρέψει σε "κρανίου τόπο" ακυρώνοντας κάθε έννοια ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η εξορυκτική δραστηριότητα χρυσού είναι μια μονοσήμαντη, περιορισμένης διάρκειας και άναρχη "ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και η οποία θα έχει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα για τους φυσικούς πόρους της περιοχής και καταστροφικές επιπτώσεις για το περιβάλλον. Η Ευ. Αμμανατίδου - Πασχαλίδου επίσης υπενθύμισε την ξεκάθαρη δέσμευση του πρωθυπουργού σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους περιφερειακούς συμβούλους και τον θρακιώτικο λαό είπε χαρακτηριστικά: "Αν δεν θέλετε εσείς μια τέτοια δραστηριότητα εμείς δεν θα την επιβάλλουμε".
Οι τοπικές κοινωνίες ωστόσο είναι ανάστατες τον τελευταίο καιρό και οι ανησυχίες τους εντάθηκαν μετά την πρόσφατη κινητικότητα της κυβέρνησης που ενέγραψε στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα πρόβλεψη για έσοδα που θα προκύψουν από μεταλλευτικά δικαιώματα το 2013 από την περιοχή των Σαπών Έβρου. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε και διαγωνισμό για πρόσληψη συμβούλου που θα διαπραγματευτεί για μεταλλευτικά δικαιώματα από την πλευρά του ελληνικού κράτους.
Σε απάντηση των κυβερνητικών προθέσεων, το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης αποφάσισε τη σύσταση διαπαραταξιακής και διαθεσμικής επιτροπής φορέων που θα ενημερώσει άμεσα στην Αθήνα την πολιτική ηγεσία της χώρας και τους αρχηγούς των κομμάτων.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Δ. Χαρίτος τέλος, κάλεσε τους κοινωνικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες που μέχρι τώρα με τον αγώνα τους κράτησαν μακριά τις εταιρείες χρυσού να βρίσκονται σε εγρήγορση και απηύθυνε έκκληση στο ΥΠΕΚΑ να επανεξετάσει τους σχεδιασμούς του για την περιοχή στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: