ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Αποχαιρετισμός της ανανεωτικής Αριστεράς στον "Καπετάν Κεμάλ"


Καπετάν Κεμάλ, ο σύντροφος.

Ανακοινώσεις για τον θάνατό του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά
 
Θερμό αντίο απευθύνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά στον Τούρκο αγωνιστή Μιχρί Μπελί γνωστό ως “Καπετάν Κεμάλ”, ο οποίος έφυγε προχθές στα 95 του χρόνια από τη ζωή.

Ο σύντροφος Μπελί, ένα από τα σύμβολα του διεθνιστικού ταξικού αγώνα για την απελευθέρωση των λαών από τη μάστιγα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, από τα Βαλκάνια μέχρι τις ΗΠΑ, συνεχίζει να παραμένει στον νου και την καρδιά μας. Υπήρξε παράδειγμα αγώνων ενάντια στον ρατσισμό, δίπλα στους μαύρους της Αμερικής και υπόδειγμα διεθνισμού στον αγώνα του δίπλα στους Έλληνες συντρόφους του κατά του φασισμού, του μιλιταρισμού και της ταξικής καταπίεσης" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι “οι Έλληνες νεότεροι συναγωνιστές του στον ΣΥΡΙΖΑ θα τον θυμούνται και θα τον τιμούν για την αγωνιστική του πορεία, την πλούσια και πολύχρονη συμβολή του στον αγώνα της τουρκικής και ελληνικής αριστεράς”.

“Με τον θάνατο του η τούρκικη αριστερά χάνει ένα από τα σύμβολά της και ο ελληνικός λαός έναν ειλικρινή φίλο” αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της σημειώνοντας παράλληλα ότι “Ο Μιχρί Μπελί αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Όπως όλοι οι αγωνιστές της γενιάς του, υπέστη απίστευτες κακουχίες και διώξεις από το τουρκικό κράτος. Περίπου τριάντα χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε φυλακές και εξορίες. Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα ήταν αρχηγός τάγματος του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας και τραυματίστηκε δύο φορές. Την περίοδο της χούντας του Εβρέν έφυγε από την Τουρκία, για να επιστρέψει στις αρχές της δεκαετίας του '90”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: