ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

"Πράσινο φως" για παραπομπή του πρώην υπουργού Ράμσφελντ σε δίκη


Ράμσφελντ σε νευρική κρίση, το σύστημα τον έκρινε αναλώσιμο.

Για κακομεταχείριση πολιτών από Αμερικανούς στρατιώτες, σε αντίθεση με δικούς μας υπουργούς που αθωώνονται με το Νόμο περί ευθύνης υπουργών

ράσινο φως" για να εκδικαστεί από αμερικανικό δικαστήριο έδωσε αμερικανικό εφετείο με απόφασή του για την αγωγή που έχουν καταθέσει δύο Αμερικανοί εναντίον του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, καταγγέλλοντας πως βασανίστηκαν στο Ιράκ από τον αμερικανικό στρατό.
Συγκεκριμένα οι Ντόναλντ Βανς και Νέιθαν Έρτελ κατέθεσαν αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο αξιώνοντας αποζημίωση από τον Ράμσφελντ και άλλους, που δεν κατονομάζονται, για τον ρόλο τους στην έγκριση και τη χρήση σκληρών τεχνικών ανάκρισης εις βάρος τους στο Ιράκ κατά παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
Το εφετείο της έβδομης περιφέρειας, που εδρεύει στο Σικάγο, επικύρωσε την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή στο Ιλινόι να εγκρίνει την εκδίκαση της αγωγής παρά τις προσπάθειες στελεχών τόσο της πρώην κυβέρνησης του προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους όσο και της σημερινής του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα η υπόθεση να απορριφθεί.

Οι δύο άνδρες εργάζονταν για μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, τη Shield Group Security, στο Ιράκ το 2006 και λένε ότι ανησυχούσαν πως εμπλεκόταν σε δωροδοκίες και διαφθορά, ότι δηλαδή πλήρωνε έναν σεΐχη για να αποσπά κρατικές συμβάσεις. Ειδοποίησαν τις αρχές των ΗΠΑ και άρχισαν να συνεργάζονται με το FBI.
Στις αρχές του 2006 συνελήφθησαν από Αμερικανούς στρατιώτες και μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Κρόπερ, κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Οι Βανς και Έρτελ υποστηρίζουν πως εκεί υποβλήθηκαν σε σκληρές ανακρίσεις, σωματική και ψυχολογική κακομεταχείριση.

Μήνες αργότερα λένε ότι μεταφέρθηκαν -χωρίς να υπάρξει καμιά επίσημη διαδικασία- στο αεροδρόμιο, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμιά κατηγορία. Άσκησαν αγωγή, ζητώντας αποζημίωση αδιευκρίνιστου ύψους, με το σκεπτικό ότι παραβιάστηκαν τα συνταγματικά τους δικαιώματα και ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ γνώριζαν πως είναι αθώοι. Δικηγόρος του Ράμσφελντ χαρακτήρισε την απόφαση του εφετείου πλήγμα για τον αμερικανικό στρατό.
Από τα παραπάνω δεν μπορεί να μην εξαχθούν θλιβερά συμπεράσματα σε σχέση με τα καθ’ ημάς, και το νομικό καθεστώς που διέπει την κυριαρχία των υπουργών στις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, όπου για παράδειγμα πλειάδα Ελλήνων υπουργών βρίσκονται κατηγορούμενοι για πράξεις που, εάν κατηγορείτο κοινός θνητός θα είχε κλειστεί  κάμποσα χρόνια φυλακή, ενώ επειδή πρόκειται για άτομα που έχουν αναγορευτεί από τους πρωθυπουργούς του δικομματισμού σε κάτι πιο πάνω από απλούς κοινούς θνητούς, κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς κανέναν περιορισμό.
Και εάν από αστοχία κάποιοι φθάνουν μέχρι τον Ανακριτή, όταν διαπιστωθεί η εμπλοκή τους από αυτόν, τότε βάσει του αναχρονιστικού Νόμου περί ευθύνης υπουργών αυτά τα άτομα παραπέμπονται στη Βουλή για να διερευνήσει και αποφασίσει το αν πρέπει να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη, αφού του άρει την βουλευτική ασυλία. Και μέχρι τότε, έχει περάσει άπρακτο το περιθώριο των πέντε χρόνων μέσα στο οποίο έχει δικαίωμα η Δικαιοσύνη για τα επόμενα βήματά της και έτσι, παρελθούσης της πενταετίας τα αδικήματα παραγράφονται.
Και δυστυχώς αυτόν τον Νόμο, που είναι χαρακτηρισμένος ως χουντικής κοπής, τον έχουν αφήσει άθικτο όλες, μα όλες οι κυβερνήσεις από το 1975 και εντεύθεν, δεξιές και μη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: