ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Την εθνικοποίηση των επιχειρήσεων χρυσού ανακοίνωσε ο Τσάβες


Ο Ούγκο Τσάβες παίζει με τα νεύρα των Αγορών (ΦΩΤΟ REUTERS)

 «Έχω εδώ τους νόμους που θα το επιτρέψουν» λέει ο σοσιαλιστής Πρόεδρος

Την εθνικοποίηση όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χρυσού, τόσο των χρυσωρυχείων όσο και των εταιρειών επεξεργασίας για την ενίσχυση των αποθεμάτων της χώρας, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Ο σοσιαλιστής πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνησή του θα προβεί στην εθνικοποίηση με διάταγμα που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες. "Έχω εδώ τους νόμους που θα επιτρέψουν στο κράτος να εκμεταλλευθεί όλες τις συναφείς δραστηριότητες... Θα εθνικοποιήσουμε τον χρυσό και θα τον μετατρέψουμε, μεταξύ άλλων, σε αποθέματα διότι η αξία του συνεχίζει να αυξάνεται" πρόσθεσε ο Τσάβες.
Η εξέλιξη σημειώθηκε μια ημέρα αφότου ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης αποκάλυψε πως στελέχη της κυβέρνησης πρότειναν να επιστρέψουν στη χώρα τα αποθέματα της χώρας σε χρυσό που βρίσκονται στο εξωτερικό. "Καταφέραμε να αυξήσουμε τα διεθνή μας αποθέματα. Έχουμε σχεδόν 12 ως 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποθέματα χρυσού. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να συνεχίζεται η φυγή τους από τη χώρα" τόνισε ο Τσάβες.
Η Βενεζουέλα διαθέτει, στο νότιο τμήμα της χώρας, μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του μετάλλου. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι επιχειρήσεις που έχουν άδειες εξόρυξης παράγουν 4,3 τόνους τον χρόνο. Ο Τσάβες, ο οποίος έχει ήδη εθνικοποιήσει μεγάλο μέρος της οικονομίας, είχε συμφωνήσει το 2010 να επιτρέψει σε εταιρείες που διαθέτουν χρυσωρυχεία να εξάγουν έως και το 50% της παραγωγής, από 30% προηγουμένως. Το υπόλοιπο 50% πρέπει να πωλείται στην κεντρική τράπεζα.
Οι ξένες εταιρείες εκφράζουν διαμαρτυρίες για τους περιορισμούς αυτούς με το επιχείρημα ότι σημαίνουν πως δεν μπορούν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: