ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η Κοινωνία σε κρίση στην Ελλάδα – Αυξάνονται οι αυτοκτονίες


Από τα επεισόδια του Ιουλίου στην Αθήνα (Φωτο Αρχείου).

 Τυφλοί ωθούνται στο περιθώριο της απαξίωσης καταγγέλλει το σωματείο τους, ενώ άνεργοι και συνταξιούχοι κατακλύζουν τα δωρεάν ιατρεία των ΜΚΟ

Η κοινωνία βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση όπως διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως οι Γιατροί του κόσμου, και η Praksis, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι χιλιάδες Έλληνες νεόπτωχοι ζήτησαν βοήθεια και δωρεάν ιατρική φροντίδα εκτοξεύοντας το σχετικό ποσοστό από το 3% στο 30% και για τους δύο αυτούς φορείς ("Ελευθεροτυπία", 24/7).

Άνεργοι και συνταξιούχοι κατακλύζουν τα δωρεάν ιατρεία των ΜΚΟ, ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ δέκα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρυθμό αύξησης των αυτοκτονιών τη διετία 2007-2009, με ποσοστό +17% σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge. Η πλειονότητα των αυτοχείρων ήταν οικογενειάρχες ηλικίας 40-60 ετών, που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των επιχειρήσεων ή επαγγελματίες που έχασαν τη δουλειά τους λίγο πριν την σύνταξη ή είναι χωρίς δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο τρόπος που επιλέγουν είναι κατά κανόνα ο απαγχονισμός και ο αυτο-πυροβολισμός ("Αυγή", 24/7 και "Ελευθεροτυπία", 9/7).

Μέσα σε ένα τόσο δυσμενές κοινωνικό περιβάλλον η Ευρώπη δείχνει το πραγματικό σκληρό πρόσωπο απέναντι στα θύματα της οικονομικής κρίσης. Τη στιγμή που πάνω από 13 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ψωμί σε καθημερινή βάση, έπειτα από προσφυγή της Γερμανίας και της Αγγλίας, το ευρωπαϊκό δικαστήριο στο Λουξεμβούργο αποφάσισε την περικοπή του προβλεπόμενου κοινοτικού κονδυλίου από 500 εκατ. ευρώ το χρόνο σε μόλις 113 εκατ. ευρώ ("Ελευθεροτυπία", 9/7).

Τέλος, εκτός εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες παιδιά με προβλήματα όρασης εφόσον οι γονείς τους στερούνται θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας, είτε επειδή είναι άνεργοι, είτε επειδή είναι ανασφάλιστοι, όπως οι μετανάστες χωρίς χαρτιά. Η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών το οποίο με επιστολή του στους γονείς των παιδιών με προβλήματα όρασης απαιτεί μεταξύ άλλων και θεωρημένο βιβλιάριο υγείας προκειμένου για την εγγραφή των παιδιών στα ειδικά κέντρα εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται την περασμένη χρονιά σημειώθηκε κλείσιμο της σχολής κωφών, διαπιστώθηκε υποχρηματοδότηση και μεγάλες ελλείψεις προσωπικού πολλών σε πολλά ειδικά κέντρα, ενώ καταγγέλθηκε η μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων για πολλούς μήνες.
Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ πάνω από 1.500 κωφά και πολύ περισσότερα βαρήκοα παιδιά βρίσκονται εκτός ειδικής αγωγής. Συνολικά, ο αριθμός των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες στη χώρα μας που είναι εκτός ειδικής αγωγής ξεπερνά τις 180.000 http://www.tvxs.gr/news.

Δεν υπάρχουν σχόλια: