ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που μπορεί

15-6-2011, η αριστερή νεολαία της Πάτρας διαδηλώνει, όπως και όλης της Ελλάδας.

Το όχι των Ελλήνων στα σχέδια της Τρόικα έχει τη σοβαρότατη ευρωπαϊκή του διάσταση
 
Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, ακόμα και Γαλλία, ανακοινώνουν νέα έκτακτα μέτρα για να πείσουν τις αγορές ότι έλαβαν το μήνυμα. Μέτρα εννοείται που δεν θίγουν τις τράπεζες και τα κέρδη τους, αλλά τους εργαζόμενους και τις κοινωνικές δαπάνες. Επί της ουσίας οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προαναγγέλλουν ότι δεν θα διστάσουν να βάλουν όσο βαθιά τους ζητηθεί το χέρι στις τσέπες των εργαζομένων για να μην έχουν κακό όνομα στην πιάτσα των τοκογλύφων, όπου λύνουν και δένουν οι οίκοι αξιολόγησης και οι μεγάλοι κερδοσκόποι.
Εκείνο όμως που θα πρέπει να κάνει υπερήφανη τη δική μας κυβέρνηση, είναι ότι το παράδειγμα της Ελλάδας παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν μιλάμε φυσικά για το είδος του παραδείγματος που παρακινεί να γίνουν σαν την Ελλάδα, αλλά για ακριβώς το αντίθετο: στην προπαγάνδα τους τα σκληρά μέτρα δικαιολογούνται μεταξύ άλλων και για να μην γίνουν σαν την Ελλάδα. Έτσι η χώρα μας, που κάποτε έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη, τώρα πρωτίστως χάρη στον Γιώργο Παπανδρέου, δίνει και το παράδειγμα του σκότους.
Γιατί τώρα πια δεν υπάρχει αμφιβολία: Είμαστε η πρωτοπορία του σκότους. Για κάθε Ευρωπαίο που παρακολουθεί στοιχειωδώς τις εξελίξεις η τύχη της Ελλάδας είναι ο εφιάλτης του. Και έτσι κάτι που χτες θα φαινόταν έγκλημα, να κόβουν ας πούμε το μισό δώρο στους εργαζόμενους της Πορτογαλίας, ή ένα κομματάκι από τις μεγαλύτερες συντάξεις στην Ισπανία, τώρα φαίνεται πταίσμα μπροστά σε ό,τι έπαθαν οι Έλληνες. Για να αποδειχτεί ότι είχαν δίκιο όσο υποστήριζαν ότι αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ένα πείραμα, αλλά και μια πράξη φρονηματισμού όχι μόνο για μας αλλά για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης.
Αν το δει κανείς έτσι το πράγμα, τότε βγαίνει το συμπέρασμα, ότι όπως έχει μια ιδιαίτερη σημασία για όλους τους ομοτράπεζους του Παπανδρέου και της Μέρκελ να επιβληθούν τα μέτρα στην Ελλάδα, έτσι έχει και μια ιδιαίτερη σημασία για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης η αντίσταση σ’ αυτά. Το όχι των Ελλήνων έχει τη σοβαρότατη ευρωπαϊκή του διάσταση. Και δεν είναι κάποιου είδους εθνική αυταρέσκεια να σκεφτείς πόσο μεγάλη σημασία έχει όχι μόνο για μας, αλλά και για τους Ευρωπαίους η Ελλάδα που αντιστέκεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: