ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Αποποινικοποιείται η χρήση χασίς και ναρκωτικών ουσιών


Πταίσμα  πια η καλλιέργεια χασίς για προσωπική χρήση, όπως σε όλη την Ευρώπη.

Αφού φθάσαμε τους 300 θανάτους ετησίως από σκληρά ναρκωτικά, θα δικάζεται ως πταίσμα η καλλιέργεια κάνναβης για προσωπική χρήση

Υπό το αμείλικτο βάρος των αριθμών, που θέλουν το 40% των κρατουμένων να σχετίζεται με υποθέσεις ναρκωτικών, και την καταγραφή 300 θανάτων ετησίως από την ίδια αιτία, το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά με μεγάλη καθυστέρηση στην αποποινικοποίηση της χρήσης των "μαλακών" ναρκωτικών και στην ποινική αντιμετώπιση με αφετηρία τη θεραπευτική προσέγγιση των χρηστών.
Σύμφωνα με τους βασικούς άξονες του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά που παρουσίασε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αποποινικοποιείται πλήρως η χρήση ναρκωτικών ουσιών στις περιπτώσεις που ως συμπεριφορά έχει αποκλειστικά και μόνο αυτοπροσβολή του ίδιου του χρήστη.
Νόμιμο αφού αφού πέθαναν εκατοντάδες από πρέζα.
 Το αξιόποινο της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών διατηρείται, αλλά μειωμένο σε βαθμό πταίσματος. Επίσης ως πταίσμα θα δικάζεται και η καλλιέργεια φυτών κάνναβης σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται για την αποκλειστική χρήση του δράστη.
Για τους παραβάτες του νόμου που είτε είναι χρήστες ναρκωτικών είτε προέβησαν σε εγκληματικές πράξεις για να διευκολυνθεί η χρήση ναρκωτικών προβλέπονται:

* η εισαγωγή σε εγκεκριμένο θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης ως
   περιοριστικός όρος,
* η υποβολή σε πρόγραμμα σωματικής αποτοξίνωσης και η
   παρακολούθηση
   συμβουλευτικού προγράμματος ψυχολογικής απεξάρτησης εντός
   καταστημάτων κράτησης,
* η χορήγηση υφ’ όρον απόλυσης για παρακολούθηση προγράμματος
   απεξάρτησης,
* η αναβολή της άσκησης ποινικής δίωξης,
* η αναστολή ισχύος εντάλματος σύλληψης,
* η αναστολή εκτέλεσης ποινής,
* η υποχρεωτική αναβολή στράτευσης,
* η υποχρεωτική αναβολή της δίκης,

Για τους χρήστες που έχουν ολοκληρώσει θεραπευτικό πρόγραμμα προβλέπονται:

α) η οριστική αποχή από την ποινική δίωξη,
β) η υποχρεωτική αναστολή της ποινής που επιβάλλεται,
γ) η υποχρεωτική αναγνώριση ελαφρυντικής περίστασης υπέρ του
    δράστη.

Επίσης προβλέπεται η υποβολή σε πρόγραμμα σωματικής αποτοξίνωσης και απεξάρτησης για κάθε κρατούμενο, είτε έχει αναγνωριστεί από το δικαστήριο ως εξαρτημένος είτε όχι. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης η ρύθμιση, δίνει λύση στο πρόβλημα που ανακύπτει όταν ο καταδικασθείς, π.χ. για κλοπή, δεν έχει επικαλεστεί, ούτε το Δικαστήριο υποχρεώνεται να εξετάσει, τυχόν συνδρομή του στοιχείου της εξάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: