ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Χωρίς αυγουστιάτικη πανσέληνο η Ακρόπολη και το Σούνιο φέτος


Οι Αθηναίοι φέτος θα στερηθούν τη χαρά της φεγγαράδας του Αυγούστου.

Μετά από πολλά χρόνια και λόγω έργων αναστήλωσης - Εκδήλωση στην Πάτρα και άλλες 74 περιοχές
 
 Η Πανσέληνος του Αυγούστου προσφέρεται για ρεμβασμό. Τις μέρες που ζούμε μπορεί να αποδειχθεί ευκαιρία για την αναγκαία, έστω για λίγο, απόδραση από την καταθλιπτική οικονομική και πολιτική πραγματικότητα. Ωστόσο οι Αθηναίοι φέτος θα στερηθούν αυτή τη χαρά.
Και τούτο γιατί στο ωραιότερο φεγγάρι του χρόνου, την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, αύριο Σάββατο βράδυ της 13-8-2011, το κοινό θα βρει κλειστή την Ακρόπολη, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που το ΥΠΠΟΤ διοργανώνει εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, κάθε χρόνο αυτή τη βραδιά. Κλειστό επίσης θα βρει και τον αρχαιολογικό χώρο στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Χωρίς τους δυο εμβληματικούς αρχαιολογικούς της χώρους θα γιορταστεί φέτος η πανσέληνος αφού και στους δυο πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης και κρίθηκε αναγκαία από την Α' Εφορεία Αρχαιοτήτων η αυξημένη προστασία τους και η ασφάλεια του κοινού.
Ωστόσο, την πανσέληνο  του Σαββάτου 13 Αυγούστου θα παραμείνουν ανοιχτοί 75 αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία με δωρεάν είσοδο για το κοινό, ενώ το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει το  γεμάτο φεγγάρι με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας,  που αρχίζει στις 8 το πρωί και  θα  διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα. Από τις 9 το  βράδυ  μάλιστα  οι αρχαιολόγοι-φροντιστές του μουσείου θα  πραγματοποιούν στην αίθουσα του  Παρθενώνα θεματικές παρουσιάσεις με θέμα τη Σελήνη στη ζωή των αρχαίων. Πληροφορίες για το πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα παρέχονται στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου την ίδια ημέρα και στην ιστοσελίδα www.theacropolismuseum.gr.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών θα τελεστεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Όταν το φεγγάρι συναντά τη μουσική» με τη Δώρα Πετρίδη τραγούδι και τη Σοφία Καμαγιάννη στο πιάνο.
Οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία που στις 13 Αυγούστου θα δεχτούν το κοινό φιλοξενώντας μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, προσφέροντας ξεναγήσεις ή απλώς παραμένοντας ανοιχτοί είναι:  Αττική 7, Θράκη 3, Μακεδονία 12, Ηπειρος 6, Θεσσαλία 10, Στερεά Ελλάδα – Εύβοια 9, Πελοπόννησος 13, Βόρειο Αιγαίο 8, Νότιο Αιγαίο 4 και Κρήτη 4.





Δεν υπάρχουν σχόλια: