ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η στρατηγική πόλη Μπιρ Αλ Γάναμ στα χέρια των εξεγερμένων


Εξεγερμένοι Λίβυοι με τα οπλοπολυβόλα ανά χείρας.

Ογδόντα χιλιόμετρα νοτίως της Τρίπολης βρίσκονται οι αντάρτες

Οι Λίβυοι εξεγερμένοι ελέγχουν τελικά την πόλη Μπιρ Αλ Γάναμ, η οποία χαρακτηρίζεται στρατηγικής σημασίας, περίπου 80 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης, μετά από μάχες το Σαββατοκύριακο, ανέφεραν ανταποκριτές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς και του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη.
Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου επισήμανε ότι το καθεστώς είχε υποστηρίξει πως έλεγχε την Μπιρ Αλ Γάναμ προχθές, αλλά το βράδυ του Σαββάτου οι εξεγερμένοι έλεγχαν την πόλη και η κατάσταση ήταν ήρεμη. "Οι εξεγερμένοι ελέγχουν τα σημεία ελέγχου. Δεν ακούγονται πυροβολισμοί" ανέφερε ο δημοσιογράφος προσθέτοντας ότι αεροσκάφη του NATO πετούσαν συχνά πάνω από την πόλη τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.
Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Μπαγκντάντι Μαχμούντι είχε υποστηρίξει μερικές ώρες νωρίτερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι τα στρατεύματα του καθεστώτος είχαν "τον πλήρη έλεγχο" της πόλης.
Εξάλλου στη Βεγγάζη, την πρωτεύουσα των ανταρτών, ένας από τους ισχυρότερους ηγέτες των αντικαθεστωτικών, ο Φαουζί Μπουκατίφ, έκρινε πως είναι "πρόωρη" η δημιουργία "εθνικού στρατού", καθώς ο πόλεμος κατά του καθεστώτος Καντάφι εξακολουθεί να μαίνεται. Τόσο οι αντάρτες από τη μία όσο και οι πιστοί στον συνταγματάρχη Καντάφι από την άλλη επιχειρούν -κάθε πλευρά για λογαριασμό της- να αποκτήσουν τον έλεγχο όσο περισσότερων περιοχών μπορούν, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα για τους κατοίκους της Τρίπολης να γίνεται ολοένα και δυσκολότερη.
Εδώ και μήνες η πρωτεύουσα της Λιβύης πάσχει από έλλειψη βενζίνης, ενώ, πλέον, πρέπει να αντιμετωπίσει και τις πολυάριθμες διακοπές ηλεκτρικού και πόσιμου νερού...

Βενζίνη υπάρχει μόνο για πολεμικούς σκοπούς και οι διακοπές ηλεκτρικού καθημερινές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: